Skip to main content

Verdiğim Emirleri Nereden Kontrol EdebilirimEgeMoney’de farklı işlemler için farklı emirler verebilirsiniz. Emirlerinizin statüsü, profilinizde gözükür. Bu yazıda verdiğiniz hangi emri nasıl kontrol edeceğinizi açıklayacağız.

EgeMoney’de yer alan piyasalar

Güncel olarak 3 adet piyasa hizmeti mevcuttur. Bunlar:

P2P Piyasası: Peer-to-peer piyasası, doğrudan iki taraf arasında yapılan işlemlerin gerçekleştiği bir piyasadır. Bu sayede, aracı bir kurum olmadan, yatırımcılar birbirleriyle iletişime geçerek farklı varlıkları alıp satabilirler.

Spot Piyasa: Spot piyasası, anlık olarak gerçekleşen işlemlerin yapıldığı bir piyasadır. Bu piyasada, mal veya finansal araçların anında teslimi ve ödemesi yapılır.

EgeMoney Dönüştür: Dönüştür piyasası, bir varlığın diğer bir varlığa dönüştürülebildiği bir piyasadır. EgeMoney dönüştür ile varlıklarınız arasında değişim sağlayabilirsiniz.

Hangi tip emirleri kontrol edebilirim?

EgeMoney’de verdiğiniz şu emir tiplerinin kontrollerini profiliniz üzerinden sağlayabilirsiniz:

Spot Emri: Spot piyasasında verdiğiniz emirleri, geçmişini ve statüsünü öğrenmek için kullanacağınız sayfadır. Spot piyasada alım ya da satım yaparken 4 farklı emir tipini kullanırsınız. Bunlar; Limit, Market, Stop Limit ve OCO emirleridir. Bu emirlerin ayrımını öğrenmek için ilgili blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

P2P Emri: P2P piyasasında verdiğiniz emri incelemek için kullanacağınız sayfadır. Burada bir ilan vermiş ya da bir ilanı kabul etmiş olabilirsiniz. Bunun yanı sıra, P2P piyasasının kullanımı için blog yazımızı ziyaret etmeyi unutmayın.

Dönüştür Emirleri: EgeMoney Dönüştür özelliği ile sahip olduğunuz iki varlık arasında dönüştürme yapabilirsiniz. Bu dönüştürmelerde ister EgeMoney Cüzdanım ister harici cüzdanınızı kullanabilirsiniz. Cüzdan tipleri hakkında daha fazla bilgi için bloğumuzu okuyabilirsiniz.

Verdiğim emirleri nasıl kontrol ederim?

EgeMoney’de verdiğiniz finansal emirlerin statüsünü kontrol edebilirsiniz. Bazı emirler onay prosesi gerektirirken, bazıları sizin onayınıza bağlı olarak anında gerçekleşir. İşlem geçmişi ve kontrolü için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

Dönüştür emirleri: Öncelikle hesabınıza giriş yapınız.

“Emirler” Menüsünden Dönüştür emirlerine tıklayınız.

Verdiğim Emirleri Nereden Kontrol Edebilirim 2

En üstteki tarih kısmından görüntülemek istediğiniz aralığı seçebilirsiniz. Ayrıca göndereceğiniz paranın ya da koinin birimini de seçebilirsiniz.

Gönderen/Alıcı durumunu emrinizin statüsüne göre filtreyebilirsiniz. Hiçbir filtreleme zorunlu değildir. Yapmış olduğunuz filtreleri kaldırmak için “Sıfırla” butonuna tıklayabilirsiniz.

“Ara” butonuna bastığınızda, kronolojik olarak tüm emirleriniz sıralanır.

Spot emri: Hesabınıza giriş yapınız.

İkinci olarak, “Emirler” Menüsünden Spot emirlerine tıklayınız.

Verdiğim Emirleri Nereden Kontrol Edebilirim 3

İlk olarak vermiş olduğunuz emir tipini filtreleyiniz: Limit, Market, Stop Limit ve OCO olarak birini seçiniz.

Verdiğim Emirleri Nereden Kontrol Edebilirim 4

Son olarak tüm emirlerinizi aynı anda kronolojik olarak görüntülemek isterseniz, alt menüden “Emir geçmişi” başlığına tıklayınız.

P2P emirleri: Hesabınıza giriş yapınız.

“Emirler” Menüsünden P2P emirlerine tıklayınız.

Verdiğim Emirleri Nereden Kontrol Edebilirim 5

Yukarıda anlatıldığı gibi aynı filtrelemeleri yaparak istediğiniz verilere ulaşabilirsiniz.

 

İçerik Uzmanı at EgeMoney | EgeMoney

Merhaba! İçerik ekibimiz, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip deneyimli yazarlardan oluşmaktadır. Bizi takip ederek en güncel bilgilere ulaşın.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.