Skip to main content

EgeMoney Telegram Analiz botu nedir?EgeMoney Telegram Analiz botu, analiz etmek ve incelemek istediğiniz kripto paraların verilerini seçeceğiniz birkaç farklı yoldan size sağlayan ücretsiz bir hizmettir. Bu botu bir all-in-one aracı olarak düşünebilirsiniz. Bot, aktive ettiğiniz andan itibaren birden fazla coin hakkında belirttiğiniz süre içerisinde bilgi almanızı sağlar ve devre dışı bırakma edilme özelliğine sahiptir.

Bot içerisinde seçtiğiniz zaman aralığında Elwave Çizelgeleri, Quickview ve Prediction bilgilerine erişebilirsiniz. Bu rehberde, size EgeMoney Telegram Botu nasıl kullanacağınızı anlatacağız.

Nasıl Kullanılır?

Teknik analiz kullanmak için Telegram botuna erişmek için Egemoney web sitesini açmalısınız.

EgeMoney Telegram Botuna Erişim

Öncelikle, EgeMoney web sitesinde yer alan Analiz menüsünden “Telegram Bot” başlığına tıklayarak Telegrama giriş yapmanızı sağlayan linke ulaşabilirsiniz. 

Linke geldikten sonra, “Send Message” butonuna tıklayarak bir konuşma başlatınız.

 

BURAYA TIKLAYIN – TELEGRAM BOT

Konuşmaya başlama ve ayarlar

Konuşmayı başlattığınızda, otomatik olarak bir /start komutu verilir. Ardından, otomatik olarak gelen bir açılış mesajı alırsınız.

 

Bu mesajdan sonra isminizi yazarak sisteme üye olmuş olursunuz. Ardından, botun sorduğu sorudan ya da altta bulunan menüden tercih ettiğiniz dili seçebilirsiniz.

İstediğiniz kripto para birimini ve analiz metodlarını seçme

Alttaki menüde bulunan “Çiftleri seç” butonuna tıklayarak, bilgilerine erişmek istediğiniz kripto para birimini seçebilirsiniz. Burada önünüze birkaç seçenek çıkar.

Bu menüde; en solda gördüğünüz BTC, BNB, DOGE gibi kısaltmalar istediğiniz para birimini ifade eder. İstediğiniz para biriminin yanında bulunan (orta sütun) ise o paraların analizini ifade eder.

 

Elwave Grafikleri, Elliott Dalga Prensiplerine göre yapılan kripto analizlerinin grafiğidir. Dalga analizleri de diğer kripto analiz yöntemlerindeki gibi sürekli güncellendiği için, her baktığınızda farklı bir çizelge görmeniz normaldir.

İstediğiniz kripto para grubunda, Elwave Chart butonunun yanındaki çarpı işaretine bastığınızda bu işaret yeşil bir tike dönüşür. Bu, seçtiğiniz kripto paranın seçtiğiniz zaman aralığı içerisinde Elwave Grafiğinizi mesaj olarak alacağınız anlamına gelir. (Zaman aralığı en son seçilir).

Örneğin, X coininin ilk satırındaki çarpıya basarsanız, size X para biriminin dalga grafiği gönderilir.

 

“Prediction” butonuna bastığınızda, seçtiğiniz kripto para biriminin ITB Tahminleri size gönderilir.

Tüm seçimlerinizi yaptıktan sonra, en altta çıkan “Sonraki” butonuna tıklayınız.

Zaman aralığı seçme

Sonraki butonuna tıkladığınızda, size hangi zaman aralığını seçmek istediğinize dair bir soru gelir. Karşınıza çeşitli zaman aralıkları çıkar.

Hangi para biriminin analizlerini istediğinizi seçtikten sonra, bu analizlerin kaç dakikada bir gönderilmesini istediğinizi seçersiniz. Burada şuna dikkat etmelisiniz: Örneğin, 5 Dakika seçeneğini seçtiğinizde size yalnızca 5 dakika sonra mesaj gönderilmez, her 5 dakikada bir gönderilir.

Örneğin, 10:25 saatinde 5 Dakika seçeneğine tıklarsanız: 10:30, 10:35, 10:40, 10:45… gibi her 5 dakikada bir mesaj alırsınız.

10:25 saatinde 2 Saat seçeneğine tıklarsanız: 12:25, 14:25, 16:25, 18:25, 20:25… gibi her iki saatte bir mesaj alırsınız.

Bu aşamadan sonra, istediğiniz analizleri istediğiniz saatte elde edebilirsiniz, yani işiniz tamamlanmış olur.

İstediğiniz komutları alma

Tüm seçim işlemini tamamladıktan sonra, seçtiklerinize göre size mesajlar gönderilir.

Komutlara göre gelen grafiklerde, ihtiyacınız olan verilere erişebilirsiniz. Bu kartların nasıl okunacağını öğrenmek için ilgili makalelerimizi okumayı unutmayın.

Komutları deaktive etme

Eğer seçtiğiniz komutlardan daha fazla mesaj almak istemezseniz, mesajda yer alan /cancel_chart komutuna tıklayabilirsiniz.

Telegram Analiz Botundaki grafikler, güncel veriler ile size sunulmaktadır. EgeMoney, web sitesinde ücretsiz bir tool olarak ITB Fiyat Tahminleri, QuickView ve Elliott Dalgaları Analizlerini sunar. Daha fazla ve detaylı tahmin için, EgeMoney web sitesinde yer alan diğer Analiz menülerini inceleyebilirsiniz. Bu analiz metotlarını nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız, ilgili makaleleri incelemeyi ve daha fazlası için bize ulaşmayı unutmayın.

 

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.