Skip to main content

nasıl ödeme yöntemi eklerim

EgeMoney platformunda yapacağınız ticaretler için farklı ödeme yöntemleri ekleyebilirsiniz. Ödeme verilerinizi kaydettiğiniz doğrultuda bir sonraki aşamalar için pratik bir hale gelecektir.

 

EgeMoney platformunda hangi işlemleri yapabilirim?

EgeMoney finansal hizmetler sağlayan bir platformdur. Kripto varlık alım satımı, varlık dönüştürmeleri ya da P2P alışverişleri gibi birçok işinizi web sitemizden ya da mobil uygulamamızdan tamamlayabilirsiniz. Sitemizde yer alan piyasalar şu şekildedir:

Bu 3 piyasada yapacağınız işlemler için ödeme yöntemi ekleyebilirsiniz. Bunun dışında hesabınıza para yatırmak için harici cüzdanınızı da kaydedebilirsiniz. Yatırma/çekme işlemlerinde yalnızca FIAT değil, kripto ya da dijital para da yatırabilirsiniz.

 

Hesabıma ödeme yöntemi eklemek için neler gereklidir?

Öncelikle, zorunlu KYC adımlarını tamamlamalısınız. Bu adımları tamamlayan kullanıcılar EgeMoney anlaşmalı banka hesabına, kullanıcının kendisine ait banka hesabından minimum 1 tl yatırmalıdır. Sistem, yatırma işleminden sonra otomatik olarak o banka hesabını güvenilir ödeme yöntemi olarak kaydeder. Bu durumda banka hesabına çekim işlemi gerçekleştirilebilir.

Aracı kurumlar, regülasyonlar sebebi ile ödeme yöntemi olarak kaydedilemez. Lütfen kaydetmeye çalıştığınız banka hesabının aracı kurum olup olmadığını kontrol ediniz.

 

Nasıl ödeme yöntemi eklerim?

EgeMoney’de ödeme türü için 4 farklı varlık mevcuttur. Fakat ikisi için güvenli ödeme yöntemleri ekleyebilirsiniz. Bunlar:

  1. Kripto
  2. E-para
  3. FIAT
  4. Nakit

Fakat bu seçeneklerden yalnızca FIAT ve e-para birimleri için ödeme yöntemi ekleyebilirsiniz. E-para, şu anda dünya bankalarının (Merkez bankası da dahil) üzerine çalışmalarına devam ettikleri “dijital para” birimlerine verilen isimdir. Fakat henüz regüle edilmedikleri için aktif bir kullanım alanı da bulunmamaktadır.

FIAT ödeme yöntemi eklemek için öncelikle web sitemize giriş yapınız.

İkinci olarak sağ üstte yer alan cüzdan menüsüden “Ödeme” başlığını seçiniz.

Nasıl Ödeme Yöntemi Eklerim 2

Sağda yer alan “Ödeme Yöntemi Ekle” butonuna tıklayınız.

Nasıl Ödeme Yöntemi Eklerim 3

Ödeme türünü “FIAT Para Birimi” olarak seçiniz.

Nasıl Ödeme Yöntemi Eklerim 4

Ödeme yöntemini “Banka Hesabı (Çekme)” olarak seçtiğinizde, içerisinde FIAT olan bir banka hesabı gerekmektedir. Ardından bir önceki başlıkta anlatılan banka hesabına 1 tl gönderme işlemini tamamladıysanız, ödeme yöntemleri seçeneklerinde mevcut banka hesabınız çıkar. Hesabınızı seçiniz.

Nasıl Ödeme Yöntemi Eklerim 5

Son olarak ödeme yöntemini SEPA olarak seçerseniz, EURO çekmek için bir hesap girmeniz gereklidir.

İçerik Uzmanı at EgeMoney | EgeMoney

Merhaba! İçerik ekibimiz, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip deneyimli yazarlardan oluşmaktadır. Bizi takip ederek en güncel bilgilere ulaşın.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.