Skip to main content

EgeMoney’de Nasıl Bitcoin Satın Alırım?Kullanıcılarına güvenilir bir şekilde kripto alım/satım hizmeti sunan EgeMoney, BTC (Bitcoin) dahil birçok kripto türünde hizmet sağlar. Bu yazıda, platform içerisinde nasıl bitcoin satın alacağınızı açıklayacağız.

Bitcoin nedir?

Bitcoin, Satoshi Nakamoto isminde kimliği bilinmeyen bir kişi ya da grup tarafından icat edilen kripto paradır. İlk üretildiği yıllarda oldukça değersiz olmasına rağmen son yıllarda büyük bir yükselişe geçmiş ve önemli bir yatırım aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bitcoinin güncel fiyatı hızla değişmektedir.

Bitcoinin en önemli özelliklerinden biri, aracı bir kuruma ihtiyaç duymamasıdır. Ayrıca merkezi bir otoriteye de bağlı değildir. Doğal olarak hükümet politikalarından etkilenmez. Böylece alıcılarına daha güvenilir bir yatırım sağlamış olur.

 

EgeMoney’de Bitcoin almak

  • Öncelikle, EgeMoney’de Bitcoin almak için, web sitesine giriş yapmalısınız. KYC adımlarını tamamlamamış kullanıcılar bu işlemi yapamaz.
  • İkinci olarak sitenin en altında yer alan menüdeki “Bitcoin Al” başlığına tıklayınız.

btc al

Burada, karşınıza Bitcoine dair bilgileri görebileceğiniz bir panel çıkar. Sağ tarafta yer alan emir defterinde kronolojik olarak fiyatları görebilirsiniz. “Daha fazlası” butonu, bu geçmişi daha detaylı olarak görmenizi sağlar.

btc al

Sol üstte yer alan “Piyasa çiftleri” kısmı, seçilen çiftin son 24 saatteki durumunu gösterir. Yani son bir gündeki en yüksek ve en düşük fiyatları görebilirsiniz. Ayrıca 24 saat içindeki değişim yüzdesi de mevcuttur.

btc al

Piyasa çiftleri kısmının altındaki bölümden dilediğiniz çifti seçebilirsiniz. Seçtiğiniz her çiftin bilgisi, yukarıda açıkladığımız şekilde aktarılır.

Sayfanın ortasında kalan Piyasa Derinliği grafiği, alım ve satım hacmini gösteren bir analiz yöntemidir. Yeşil renkli çizgiler “Alım” için, kırmızı olanlar ise “Satış” içindir.

btc alSayfayı aşağı kaydırdığınızda bitcoin alacağınız bölüme gelirsiniz. Öncelikle vereceğiniz emri 4 seçenek arasından seçmelisiniz:

  1. Limit: Limit emrinde bir fiyat belirlersiniz ve işlem yalnızca o fiyata ulaştığında gerçekleşir.
  2. Market: Market (piyasa) emri fiyat olmadan, yalnızca miktar belirtilerek girilen emirlerdir.
  3. Stop Limit: Stop limit emrinde, limit emrinin aksine “Stop” miktarı girersiniz ve bu miktara düşüldüğünde istediğiniz işlem kendiliğinden gerçekleşir.
  4. OCO: OCO emirlerinde Stop Limit ve Limit emri birleştirilmiştir. Birinin varlığı diğerini iptal eder.
  • İstediğiniz emri seçtikten sonra almak istediğiniz tutarı ikinci boşluğa giriniz. TRY ile ödeme yapacaksanız, ikinci boşluğa girdiğiniz BTC miktarının altında ne kadar TRY ödeyeceğinizi de görebilirsiniz.

“Mevcut” satırında güncel olarak sahip olduğunuz FIAT miktarını görürsünüz.

  • Son olarak, tüm miktarları girdikten sonra “Al BTC” butonuna tıklayınız.

Buna ek olarak EgeMoney’de yalnızca BTC değil, birçok farklı kripto para satın alabilirsiniz. Daha fazla bilgi ve destek için bloğumuzu takip etmeyi unutmayın.

İçerik Uzmanı at EgeMoney | EgeMoney

Merhaba! İçerik ekibimiz, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip deneyimli yazarlardan oluşmaktadır. Bizi takip ederek en güncel bilgilere ulaşın.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.