Skip to main content

hesabıma nasıl google doğrulaması eklerim

EgeMoney gelişmiş güvenlik ayarlarından biri olan Google doğrulama, hesabınıza eklendiği takdirde daha güvenli bir platform özelliği sunar. Bunun yanı sıra, farklı doğrulamalar ile de hesabınıza daha güvenli bir şekilde erişebilirsiniz.

Google Doğrulama (Authentication) Nedir?

Google doğrulama, bir kullanıcının kimliğini doğrulamak ve yetkilendirme işlemi yapmak için Google tarafından sunulan bir hizmettir. Bu hizmet, kullanıcıların hesaplarına güvenli bir şekilde erişmelerini sağlar.

Google doğrulama, kullanıcıların birinci faktör yöntemlerinden biri olan şifrelerine ek olarak ikinci faktör olarak kullanabilecekleri birkaç farklı doğrulama yöntemi sunar. Bunlar arasında SMS, uygulamalar (Google Authenticator, Microsoft Authenticator vb.), fiziksel güvenlik anahtarları (YubiKey vb.) ve Google Smart Lock gibi cihaz tabanlı doğrulama yöntemleri vardır.

Bu ikinci faktör doğrulama yöntemleri, hesaplarınızın daha güvenli olmasını sağlar. Çünkü sadece doğru şifreyi bilen bir kişi hesaba erişmek yerine, aynı zamanda doğrulama uygulamasına erişimi olan biri de gerekir. Bu, hesabınızın kötü amaçlı bir şekilde ele geçirilmesini önler.

Ayrıca, Google hesaplarını korumanın yanı sıra, Google tarafından sunulan diğer hizmetlerde de kullanılabilir. Örneğin, YouTube, Google Ads ve Google Analytics gibi hizmetlerde de doğrulama yöntemi olarak yer alır.

Sonuç olarak bu özellik, kullanıcıların hesaplarını korumak için kullanabilecekleri bir dizi güvenlik önlemi sunar. Bu hizmet sayesinde kullanıcılar, hesaplarına erişim sağlamak için daha güvenli bir yöntem kullanırlar. Ayrıca, hesaplarının kötü amaçlı kişilerin eline geçmesi önlenebilir.

Hesabıma nasıl Google Doğrulama eklerim?

Öncelikle web sitesine giriş yapınız.

Sağ üst menüdeki profil fotoğrafınızla başlayan menüden “Güvenlik” başlığını seçiniz.

EgeMoney Bitcoin Güvenlik ayarları

Sayfanın orta kısmında, ilk satırda sağdaki “Ayarı Etkinleştir” seçeneğine tıklayınız.

Karşınıza çıkan uygulamayı indiriniz.

Web sitesindeki QR kodu uygulamaya taratınız. Taratamadığınız koşullarda, kodu elle (manuel) girebilirsiniz.

Sonraki adım, yedek kodlar içindir. Uygulamada yedek kod almak için, “Yedek kodlar > Devam > Yedek kodları al” başlıklarına gidiniz. Kodları güvenli ve erişebileceğiniz bir yere kaydediniz.

EgeMoney Bitcoin Güvenlik ayarları

Son olarak Google Doğrulamasını (Authenticator) etkinleştirmelisiniz. Kodu al kısmından telefonun numaranıza gönderilen kodu ilk boşluğa giriniz. Ardından,  kodunuzu giriniz. Bu adım son adımdır. İşleminiz tamamlanır.

EgeMoney Bitcoin Güvenlik ayarları

İçerik Uzmanı at EgeMoney | EgeMoney

Merhaba! İçerik ekibimiz, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip deneyimli yazarlardan oluşmaktadır. Bizi takip ederek en güncel bilgilere ulaşın.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.