Skip to main content

EgeMoney P2P Piyasası Nasıl Kullanılır?

P2P (Peer to Peer) piyasası, aracı bir kurum olmadan farklı insanlarla alım/satım yapabileceğiniz bir platformdur. Bu yazıda, EgeMoney web sitesinde yer alan P2P piyasasını nasıl kullanacağınızı anlatacağız.

P2P Piyasası Nedir?

Bir aracı olmadan, yalnızca iki taraf arasında gerçekleştirilebilen ticari eylemlerin sürdürüldüğü ortam P2P piyasasıdır. Piyasa içerisinde fiyatları satıcılar belirler. Örneğin şu an X TL fiyatına sayılan bir dijital varlığı, P2P piyasasında kendiniz ilan vererek daha pahalıya ya da ucuza satabilirsiniz. Bu durum, ortada merkezi bir kontrol olmadan alışveriş yapma avantajı sağlar.

Bir aracının olmaması durumunda P2P ticareti yaparken karşı tarafla güven kurmak zordur. EgeMoney P2P piyasası, çift doğrulama gibi özellikleri sayesinde işlem ücreti almadan iki tarafa da güvenli bir ticaret yapma fırsatı sunar. Bu noktada EgeMoney birebir chat sistemi ile karşı tarafla kolayca iletişime girebilir, aklınızdaki soruları iletebilirsiniz. Ayrıca ilan verenin bilgilerinin bir kısmını da görebilirsiniz.

Piyasa içerisinde iki tip işlem yapabilirsiniz: Alım ve satım. Bu iki işlem de ilanlarla (ads) gerçekleştirilir. Alım yaparken kendinize göre olan ilanı kabul etmeniz, satış yaparken ise kendinize göre bir ilan vermeniz gereklidir.

EgeMoney P2P Piyasasında ilan verme

Piyasa içerisinde yapmak istediğiniz satışa göre bir ilan oluşturmalısınız. İlan oluşturmak için:

  • Öncelikle web sitesinin üstündeki menüde “Klasik Marketler” başlığından “Geleneksel P2P Piyasası” seçeneğine tıklayınız.

EgeMoney P2P piyasası 2

  • Sağ üstte yer alan kutucuktaki “Yeni İlan Paylaşın”’a tıklayınız.
  • EgeMoney P2P piyasasıÖncelikle türü ve fiyatı belirlemelisiniz. “GÖNDER” kısmından satacağınız birimi, “AL” kısmından ise ödeme alacağınız birimi seçiniz. Fiyat türünü değişken ya da sabit olarak seçebilirsiniz. Sabit seçeneğinde güncel kuru kullanırsınız. Değişkende ise güncel tutarın girdiğiniz kadarını alırsınız.

EgeMoney P2P piyasası

  • “Sonraki adım” butonuna tıklayınız.

EgeMoney P2P piyasasıEgeMoney P2P piyasası

  • Ardından işlem miktarını ve ödeme türünü seçmelisiniz. Cüzdan bakiyenize göre işlem miktarını belirleyiniz. Sonrasında ise göndereceğiniz ve alacağınız ödeme yollarını seçiniz. Ödemeyi almak için bir koşulunuz varsa, bunu manuel olarak girmelisiniz.
  • “Ödeme zaman sınırı” butonundan bir süre seçebilirsiniz. En az 2 dakika, en fazla 2 gün olmalıdır.
  • İlanı P2P Telegram kanalında otomatik paylaş butonuna tıklarsanız ilanınız EgeMoney P2P grubunda otomatik olarak paylaşılır.
  • “Sonraki adım” butonuna tıklayınız.
  • EgeMoney P2P piyasasıSon adımda açıklamaları ve iletişim seçeneklerinizi ayarlamalısınız. Direkt iletişim ya da otomatik cevap yanıtını seçebilirsiniz.

Karşı Taraf Koşulları;

  • Müşterini Tanı (KYC) Tamamlandı: Bu özelliği seçerseniz takas yapacak kullanıcı KYC adımlarını tamamlamış olmak zorundadır.
  • Kayıtlı: Bu özelliğe kullanıcının EgeMoney platformunda en az kaç günlük kullanıcı olması gerektiği koşulunu getirebilirsiniz girdiğiniz her sayısal değer kullanıcının en az kaç günlük üyemiz olduğunu tanımlar.
  • Birden Fazla: Takas yapmak isteyen kullanıcının cüzdanında en az kaç TL olması gerektiğini belirleyebilirsiniz. (Örn: EgeMoney Cüzdanında 10000 TRY si olmayan kullanıcılar ilanınızda işlem yapamaz.)
  • Özel İlan: Evet butonunu seçerseniz ilanı sadece belirlediğiniz kullanıcıya özel yapabilirsiniz. Hayır butonunu seçerseniz ilanınız herkese açık olarak EgeMoney sayfasında yayınlanır.
  • Durum: Buradan aktiflik durumunuza göre bir seçim yapabilirsiniz.
  • “Onayla” butonuna tıklayınız.

P2P nedir?

İlan bilgilerinizin özetini kontrol ederek doğruluğundan emin olduktan sonra tekrar “Onayla” butonuna basınız.

Çıkan ekranda “kod al” butonuna tıklayarak, hesabınıza kayıtlı cep telefonu numaranıza gelen doğrulama kodunu boşluğa yazınız ve ilanınız yayında olacaktır. Ayrıca EgeMoney kişiler arası chat sisteminden yararlanarak alıcı ile doğrudan iletişim kurabilirsiniz. Bu sistemi kullanmadan önce Şartlar ve Koşullar bölümünü okumanızı önemle rica ederiz. Keyifli takaslar!

İlan verme konusunda ayrıntılı bilgi için ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

Verdiğim ilanları nasıl görüntülerim?

  • Web sitesinde mevcut ve önceden verdiğiniz ilanları görmek için, öncelikle Geleneksek P2P Piyasası sayfasına gidiniz.
  • İkinci olarak, sağ üstte yer alan kutucuktan, “İlanlarım” başlığına tıklayınız.

P2P nedir?

Yönlendirildiğiniz sayfada istediğini filtrelemeleri yaparak ya da direkt olarak tüm ilanlarınızı görebilirsiniz.

P2P nedir?

P2P anasayfasında ise herkese açık tüm ilanları görebilirsiniz.

P2P nedir?EgeMoney P2P piyasası, iki taraf arasında bir aracı olmadan ticaret yapmanızı sağlayan güvenilir bir platformdur. Daha fazla bilgi için blog sayfamızı ziyaret edebilir, görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.