Skip to main content

Yaklaşan seçimler göz önünde bulundurularak, kripto şirketleri, düzenleme tartışmalarını etkilemek amacıyla politik fonlamayı artırdı.

Financial Times’ın haberine göre, kripto para endüstrisi, Washington’daki büyüyen düzenleyici zorluklar ve şüphelere karşı politik bağışlarını önemli ölçüde artırdı.

Bu strateji, kripto sektörünün dijital varlıklar etrafındaki anlatı ve politikaları şekillendirmek için politik süreçlerle olan etkileşiminde bir tırmanışı vurguluyor.

Kripto Dostu Mevzuat

Kripto para sektöründen Coinbase, Circle ve a16z – Andreessen Horowitz’in kripto para yatırım kolu – Kongre’deki bekleyen tasarıları etkilemek ve kripto para dostu yasama üyelerini desteklemek için daha fazla kaynak ayırıyor.

Bu üç firma yakın zamanda Fairshake’e, bir federal süper Siyasi Hareket Komitesi’ne (PAC), 78 milyon dolar katkıda bulundu. PAC, şirketlerden ve bireylerden sınırsız fon kabul edebilmektedir ve kripto para dostu liderlik için savunma yapmaya odaklanmaktadır.

Coinbase baş politika sorumlusu Faryar Shirzad, bu girişimin “kriptoyu siyaset dışı bırakmayı” ve dijital varlıkların faydaları ve zorlukları hakkında daha dengeli bir kamu tartışması yaratmayı amaçladığını söyledi.

Rapora göre, kripto endüstrisinin politik harcamalarında önemli bir artış yaşandı. Coinbase bu yıl lobicilik için yaklaşık 4 milyon dolar harcamak üzereyken, Circle 2021’den bu yana zaten 760.000 dolar harcadı.

Artan Denetim ve Endişeler

Bu politik bağışlardaki artış, Binance gibi şirketlerin hukuki sorunları ve FTX’in eski CEO’su Sam Bankman-Fried’ın tutuklanmasının ardından kripto paralara yönelik artan denetimden sonra geldi.

Senatör Elizabeth Warren, kripto paraları ulusal güvenlik riskleri ve yasa dışı faaliyetlerle bağlantılı olarak eleştirdi. O ve diğer yasa koyucular, kripto endüstrisi üzerinde daha sıkı düzenlemeler için baskı yapıyor.

Ancak, endüstrinin mevcut lobi çabaları, son skandalların, geleneksel finans kurumları ve düzenleyiciler için kripto paralara yönelik eleştirilerinde daha fazla malzeme sağlaması nedeniyle önemli zorluklarla karşı karşıya.

Senatör Roger Marshall, kripto sektörü içinde geleneksel bankacılıkla aynı düzenleyici standartlar için daha sıkı para aklama önlemlerini içeren Warren’ın yasa tasarısını destekliyor.

2024 seçimleri yaklaşırken, kripto endüstrisinin politik faaliyetleri yoğunlaşıyor.

OC Advisory’nin kurucusu Orlando Cosme, FT’ye bir Demokrat zaferinin seçimlerde kripto paralar için önemli düzenleyici engeller doğurabileceğini söyledi. Bu ihtimal, endüstrinin seçimlerde kripto dostu adayların seçilmesini sağlamak için proaktif politik katılımını yönlendiriyor.

İçerik Uzmanı at EgeMoney | EgeMoney

Merhaba! İçerik ekibimiz, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip deneyimli yazarlardan oluşmaktadır. Bizi takip ederek en güncel bilgilere ulaşın.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.