Skip to main content

Hesabıma Nasıl Güvenlik Doğrulamaları Eklerim?

EgeMoney hesabınızı daha güvenli hale getirmek için birçok opsiyon mevcuttur. İstediğiniz güvenlik adımını hesap ayarlarınızdan etkin hale getirerek kullanabilirsiniz. Bu yazıda, size hesabınıza nasıl güvenlik doğrulamaları ekleyeceğinizi açıklayacağız.

EgeMoney güvenlik doğrulamaları nelerdir?

Güvenlik doğrulamaları, hesabınızı daha korumalı bir hale getirmek için opsiyonel olarak ekleyebileceğiniz adımlardır. EgeMoney’de iki çeşit doğrulama tipi vardır:

  • İki yönlü doğrulama (2FA)
  • Gelişmiş Güvenlik

Bu iki doğrulama tipi kendi içinde farklı adımlar içerir. Hesabınıza daha fazla güvenlik doğrulaması eklemeniz sizin avantajınıza olur. Aynı sebeple, şifre değişikliği gibi rutin kontroller de hesabı daha güvenilir tutmaktadır.

İki yönlü doğrulama adımlarını nasıl eklerim?

EgeMoney’de 2 yönlü doğrulama için üç farklı seçenek vardır:

  • Google doğrulama (Authentication)
  • E-posta adresi doğrulama
  • Telefon numarası doğrulama

E-posta adresi ve telefon doğrulama işlemleri, hesabınızı aktif olarak ticaretlerinizde kullanmanız için zorunludur. Özetle, üye olurken ve KYC adımlarını tamamlarken bu doğrulamaları yapmış olursunuz. Fakat Google doğrulama ise sonradan ekleyebileceğiniz, opsiyonel bir adımdır. Bu doğrultuda, zaten iki adımınız tamamsa yalnızca Google doğrulamasını sonradan ekleyebilirsiniz. Google doğrulamasını yapmak için:

İlk önce, en üst menüde yer alan profil fotoğrafınıza gelip, aşağıda açılan “Güvenlik” başlığına tıklayınız.

EgeMoney Bitcoin Güvenlik ayarlarıİkinci olarak sayfayı aşağı kaydırdığınızda, Google doğrulama başlığının yanındaki “Ayarı Etkinleştir” seçeneğine tıklayınız.

İki yönlü doğrulama adımlarını nasıl eklerim 2Yönlendirildiğiniz sayfada, Google Authenticator uygulamasını indirmeniz gerektiğine dair bir mesaj alırsınız. Uygulamayı indiriniz.

Google Authenticator uygulamasını indirip giriş yaptığınızda, EgeMoney web sitesinde gördüğünüz QR kodu taratınız. QR kodunu tarayamıyorsanız, lütfen bu kodu uygulamaya manuel olarak giriniz.

İki yönlü doğrulama adımlarını nasıl eklerim 3Bu adımdan sonra yedek bir kod almalısınız. Yedek kod, telefonunuzu kaybetmeniz gibi durumlarda oturum açmanızı sağlar. Uygulamada yedek kod almak için, “Yedek kodlar > Devam > Yedek kodları al” başlıklarına gidiniz. Lütfen bu kodu bir kağıda yazınız.

EgeMoney Bitcoin Güvenlik ayarlarıSon olarak Google Doğrulamasını (Authenticator) etkinleştirmeniz gereklidir. Kodu al kısmından telefonunuza gönderilen kodu ilk boşluğa giriniz. Ardından, Google Doğrulama kodunuzu giriniz.

EgeMoney Bitcoin Güvenlik ayarlarıEtkinleştirme işleminiz tamamlanır.

 

Gelişmiş güvenlik ayarlarımı nasıl değiştiririm?

EgeMoney Bitcoin Güvenlik ayarlarıGelişmiş güvenlik adımları, EgeMoney’de farklı alanlarda farklı bilgilerinizi kontrol etmenizi sağlar. İki adet gelişmiş güvenlik seçeneği bulunmaktadır:

  • P2P Kullanıcı bilgileri: P2P kullanıcı bilgileri, P2P ilanı verdiğinizde bilgilerinizin görünüp görünmemesini kontrol eder. Eğer ilan verdiğinde bilgilerinizin gözükmesini istemiyorsanız, sağda yer alan “P2P kullanıcı bilgilerini gizle” butonuna tıklayınız.

 

EgeMoney Bitcoin Güvenlik ayarları

Ardından, karşınıza açılan pencerede “Evet, Değiştir”’e tıklayınız.

 

  • Giriş şifresi: Hesabınıza giriş yaptığınız şifreyi değiştirmek için, “Değiştir” butonuna tıklayınız.

 

Görüş ve önerileriniz için bizimle iletişime geçmeyi unutmayın.

İçerik Uzmanı at EgeMoney | EgeMoney

Merhaba! İçerik ekibimiz, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip deneyimli yazarlardan oluşmaktadır. Bizi takip ederek en güncel bilgilere ulaşın.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.