Skip to main content

EgeMoney web sitesinde yapacağınız işlemlerde toplam 4 farklı emir tipi vardır. Her bir işlem yapmak için, o alım-satıma ait olan emri vermiş olursunuz. Bu yazıda, emir tiplerini ve nasıl kontrol edeceğinizi açıklayacağız.

 

Verdiğim emirleri nasıl görüntülerim?

Emirlerinizi görüntülemek için öncelikle web sitesine giriş yapmalısınız. İkinci olarak, sol üstte yer alan “Emirler” başlığından görüntülemek istediğiniz emri seçmelisiniz.

bitcoin emir tipleri nelerdir

Yukarıda gösterildiği gibi, web sitesinde verdiğiniz emirler dörde ayrılır:

Görmek istediğiniz emir türü için o başlığa tıklayınız. Fakat Seçtiğiniz başlıkta şu ana kadar herhangi bir işlem yapmadıysanız, o başlıkta herhangi bir emir göremezsiniz.

 

Spot Emri

Spot emirleri, kendi içerisinde 3 farklı kategoridedir:

  • Açık emirler
  • Emir geçmişi
  • Al/Sat geçmişi

Açık emirler beklediğiniz fiyata uygun bir karşılık bulana kadar bekleyen emir tipleridir. Emrin fiyatına karşılık gelen bir emir bulunmadığında ya da emir miktarın tümünü karşılamadığında kalan miktar Açık Emir olarak listelenmeye devam eder. Bu sayfada açık emirler dörde ayrılır: Limit emri, Limit-market, Spot-limit emri, OCO order.

Limit emirlerini verirken istediğiniz fiyatı girebilirsiniz. Almak veya satmak istediğiniz fiyatı kendiniz belirlersiniz. Spot-limit emrinde ise gireceğiniz “stop fiyat” önemlidir. Burada, alım ya da satım işleminin gerçekleşmesi için fiyatın belirlediğiniz miktara ulaşması gerekmektedir. OCO emrinin açılımı “One Cancels the Other (Order)” demektir. Hem “Limit” hem de “Stop Limit” emirlerinin her ikisini belirleyebildiğiniz emir türüdür. Bu emirlerden biri gerçekleştiğinde diğer emriniz de otomatik olarak iptal olur.

Son olarak, sayfada bulunan filtrelerden istediğinizi seçerek o emrin geçmişini görebilirsiniz. Sağ tarafta yer alan “Tüm emirleri iptal et” butonu, o kategoride yer alan emirlerin hepsini iptal etmeniz içindir.

 

P2P Emri

Geleneksel P2P piyasasında verdiğiniz emirler  bu sayfada gözükür. P2P emirleri 3 adet filtre içerir: Tarih, koinler ve durum. Tarih kısmından aralıkları ve koin kısmından hangi koine dair emir verdiğinizi seçebilirsiniz. Buna ilaveten “Durum” ise işlemin onay statüsünü gösterir.

 

Dönüştür Emirleri

EgeMoney Dönüştür özelliği ile yaptığınız varlık dönüştürme emirlerini bu sayfadan görüntüleyebilirsiniz.

Para Gönder ve Para Al filtreleri, dönüştüreceğiniz koinleri filtrelemenizi sağlar. Gönderen ve Alıcı Durumu filtreleri ise gönderdiğiniz ve aldığınız koinlerin statüsünü belirler. Örneğin gönderimini tamamladığınız bir koin onay için beklemedeyse; Gönderen Durumunu “Onaylandı”, Alıcı Durumunu ise “Bekliyor” olarak işaretlemelisiniz.

 

Vadeli emirler

Bu kategorideki emirlerin kategorileri Spot emirler ile aynıdır:

  • Açık emirler
  • Emir geçmişi
  • Al/Sat geçmişi

Vadeli işlemler piyasasında verdiğiniz emirleri buradan görüntüleyebilirsiniz.

 

Özetlemek gerekirse, web sitesinde yer alan “Emirler” menüsü ile istediğiniz emrin geçmişini kolaylıkla görüntüleyebilirsiniz. Daha fazlası için bloğumuzu takip etmeyi unutmayın.

 

İçerik Uzmanı at EgeMoney | EgeMoney

Merhaba! İçerik ekibimiz, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip deneyimli yazarlardan oluşmaktadır. Bizi takip ederek en güncel bilgilere ulaşın.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.