Skip to main content

limit stop limit emirleri nasıl kullanılır

EgeMoney web sitesinde yapacağınız işlemlerde, en sık kullanılan emirlerden olan limit ve stop-limiti kullanabilirsiniz. Bu yazıda, emir tiplerini ve nasıl kullanacağınızı açıklayacağız.

Limit Emri nedir?

Limit emri, kripto varlık ticaretinde kullanabileceğiniz emirlerden biridir. Bu emri vermeden önce bir fiyat belirlenir. Bu fiyat maksimum alış ya da minimum satış fiyatı olmalıdır. Belirlenen fiyata ulaşıldığınızda, önceden verdiğiniz emir otomatik olarak gerçekleşir. Böylece işleminiz tamamlanır.

Stop-Limit Emri nedir?

Stop limit emrini de alış ve satış olarak iki farklı şekilde verebilirsiniz. Stop limit emri, limit emrinizi harekete geçiren fiyattır. Limit emrinin aksine “Stop” miktarı girersiniz ve bu miktara düşüldüğünde istediğiniz işlem kendiliğinden gerçekleşir. Sonuç itibariyle bu emir türü, limit emriyle oldukça benzerdir.

Nerelerde limit ve stop-limit emri verebilirim?

EgeMoney platformunda yer alan “Spot Piyasa” bölümünde bu emir tiplerini kullanabilirsiniz. Buna ek olarak iki emir tipinin dışında Market ve OCO emirleri de mevcuttur.

Ayrıca web sitesinin en aşağısında yer alan menüdeki başlıklardan biri olan “Bitcoin Al” seçeneğine tıklayarak da bu emirleri kullanacağınız Spot Piyasa sayfasına gidebilirsiniz.

Nasıl limit emri verilir?

Öncelikle limit emri vermek için öncelikle web sitesine giriş yapınız.

İkinci olarak, sol üst menüde yer alan “Piyasalar” seçeneğinden “Spot Piyasa” başlığını seçiniz.

Burada, işlem yapmak istediğiniz kripto koini seçiniz. Al/Sat başlığına tıklayınız.

Karşınıza kriptonun güncel analizlerine dair grafikler çıkar. Grafiğin sağında emir defterini ve geçmişini, solunda ise piyasa çiftlerinin fiyatlarını görebilirsiniz.

Sayfayı aşağı kaydırdığınızda emir tipini seçeceğiniz bölüme gelirsiniz. “Limit” başlığına tıklayınız.

Alış için, ilk kutucuğa seçtiğiniz koin hangi fiyata düştüğünde almak istiyorsanız o fiyatı giriniz. İkinci kutucuğa almak istediğiniz koin miktarını giriniz. Tüm bilgiler eksiksiz ise, en altta yer alan “Al koin” butonuna tıklayınız. Emriniz gerçekleştirilmiş olur.

Satış için, ilk kutucuğa seçtiğiniz koin hangi fiyata çıktığında satış yapmak istiyorsanız o fiyatı giriniz. İkinci kutucuğa satmak istediğiniz koin miktarını giriniz. Son olarak girdiğiniz tüm bilgiler eksiksiz ise, en altta yer alan “Sat koin” butonuna tıklayınız. Emriniz tamamlanır.

Stop-limit emri nasıl verilir?

Öncelikle stop-limit emri vermek için web sitesine giriş yapınız.

İkinci olarak, sol üst menüde yer alan “Piyasalar” seçeneğinden “Spot Piyasa” başlığını seçiniz.

Burada, işlem yapmak istediğiniz kripto koini seçiniz. Al/Sat başlığına tıklayınız.

Karşınıza kriptonun güncel analizlerine dair grafikler çıkar. Grafiğin sağında emir defterini ve geçmişini, solunda ise piyasa çiftlerinin fiyatlarını görebilirsiniz.

Sayfayı aşağı kaydırdığınızda emir tipini seçeceğiniz bölüme gelirsiniz. 3. Sıradaki “Stop Limit” başlığına tıklayınız.

Alış için, limit fiyatını tetiklemesini istediğiniz top limit fiyatını ilk kutucuğa giriniz. İkinci kutucuğa ise alacağınız kriptonun miktarını giriniz. Son olarak tüm bilgiler eksiksiz ise, en altta yer alan “Al koin” butonuna tıklayınız. Emriniz tamamlanır.

Satış için, ilk kutucuğa seçtiğiniz koinin fiyatını tetikleyecek olan stop fiyatını giriniz. Alttaki kutucuğa ise satmak istediğiniz kripto koin miktarını giriniz. Son olarak girdiğiniz tüm bilgiler eksiksiz ise, en altta yer alan “Sat koin” butonuna tıklayınız. Emriniz tamamlanır.

İçerik Uzmanı at EgeMoney | EgeMoney

Merhaba! İçerik ekibimiz, çeşitli uzmanlık alanlarına sahip deneyimli yazarlardan oluşmaktadır. Bizi takip ederek en güncel bilgilere ulaşın.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.