Skip to main content

Bu haftanın takip edilecek önemli verileri:

Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
30.10.2023 BTC Binance ve SEC arasında geçen konferansa ait detaylı raporların kamuoyuyla paylaşılması
31.10.2023 TON TON Blockchain Performans Testi (Saniye başı işlem rekoru için deneme)
01.11.2023 21:00 USD FED Faiz Kararı

5,50%

5,50%

01.11.2023 21:30 USD FOMC Basın Toplantısı
02.11.2023 15:30 USD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları

210K

210K

03.11.2023 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık)

61,53%

03.11.2023 15:30 USD Tarım Dışı İstihdam Verileri

188K

336K

03.11.2023 15:30 USD İşsizlik Oranı

3,8%

3,8%

03.11.2023 15:30 USD Ortalama Saatlik Kazançlar

0,3%

0,2%

Son 24 saatte kripto para piyasasından 60 milyon dolar tasfiye oldu ve bu durumdan 30 binden fazla kripto para yatırımcısı etkilendi.
Tasfiye olan pozisyonların %62,82’sini short pozisyonlar oluşturdu ve en çok tasfiye tabii ki Bitcoin’de gerçekleşti.

Geçtiğimiz hafta İsrail – Hamas gerginliğinde akışlarının azalması ve kara harekatının ertelendiği haberleri piyasaları kısmi de olsa rahatlatmıştı. Bitcoin, SEC’in Bitcoin borsa yatırım fonunu onaylama umuduyla yükselmişti. Totalde Ekim ayında yaklaşık %27’lik bir artış yaşadığını gördük.

Bu hafta da yine Bitcoin ve kripto paralar için yoğun volatilitenin olduğu bir haftaya şahit olabiliriz. Bu haftanın en etkili verisi FED’in faiz kararını açıklaması olacak gibi görünüyor. FED’in faiz kararının açıklanmasından yarım saat sonra FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamaları takip ediliyor olacak. Bu açıklamalar, FED’in gelecekte nasıl bir para politikası sürdüreceğine dair ipuçları içerebilir. Bitcoin fiyatı ve diğer piyasalar da bunlardan etkilenecektir. Takipte olup işlemlerimizi açarken veya tutarken bu verileri takipte kalmakta yarar var.

ETF beklentisi Bitcoin’i önce 30.000’e ardından 35.000‘e taşıdı. Şu anda geri çekilmeler olsa da yine de bir çok altcoini sollamış durumda.
Yaklaşık Ekim ayından itibaren %27 değerlenmiş oldu.

Bitcoin grafiğine baktığımızda Flama formasyonu oluştuğunu görmekteyiz. SEC’den gelecek haberleri yakından takip etmemiz yararımıza olacaktır.

Bitcoin dominance değeri de artıyor çünkü beklentisi epey güçlü. Her gelişme Bitcoin fiyatının üstüne ekliyor. SEC’den onay gelmesi durumunda volatilitenin arttığını gözlemleyebiliriz.


Galaxy Digital, ABD’de onay bekleyen spot Bitcoin ETF’lerinin ilk yılında piyasaya en az 14.4 milyar dolar çekebileceğini tahmin ediyor. ABD’de spot Bitcoin ETF’lerinin onaylanmasının ardından bir yıl içinde Bitcoin’in fiyatının %74 artabileceğini öne sürdü. Bu fazla iyimser bir tablo olmuş olsa da piyasaların beklentiyi fiyatladığını unutmamak gerekir.

Cardano’dan Beklentilerin Üzerinde Performans

Cardano, DeFi sektöründe muazzam bir performans sergileyerek, en hızlı büyüyen ağlardan biri haline geldi. Ağ üzerinde kilitlenen toplam değer 250 milyon doların üzerine çıktı.

Standard Chartered Destekli Zodia Custody Hong Kong’da

Standard Chartered destekli bir dijital varlık saklama kuruluşu olan Zodia Custody, hizmetlerini Hong Kong’da başlatacağını duyurdu. CNBC’nin haberine göre merkezi İngiltere’de bulunan firma, Asya Pasifik bölgesindeki diğer yetki alanlarındaki son genişlemenin ardından Hong Kong pazarına girecek. CEO Julian Sawyer, bir medya kuruluşuna verdiği röportajda, Hong Kong’un kurumlarından gelen büyük talebin bu bölgeyi hedeflemek için ideal bir pazar haline getirdiğini söyledi.

FTX, Yeniden Start Vermek İçin Üç Teklif Sahibi ile Görüştü

25 Ekim’de Bloomberg’e göre, FTX, yeniden başlamak için üç teklif sahibi ile görüşmelerde bulunmuştu ve nasıl ilerleyeceğine dair kararı da Aralık ortasına kadar vermesi bekleniyor. Şu anda FTX, bir teklifin potansiyel bağlayıcı detayları konusunda yatırımcılarla görüşmelerde bulunuyor. Olası seçenekler arasında 9 milyondan fazla müşterinin listesi dahil tüm borsanın satılması veya borsayı yeniden başlatmalarına yardımcı olacak ortakları getirmek bulunuyor. FTX, borsayı kendi başına yeniden başlatmayı da düşünüyor. Yeniden başlaması kriptolar tarafında güven konusunda epey önem arz ediyor.

Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.