Skip to main content

Ekim ayını ‘’Uptober’’ olarak yaşadık. Kasım ayı nasıl geçecek?

Beklenti

Önceki Ay Açıklanan Veri

08.11.2023 17:15 USD FED Başkanı Powell’ın Konuşması
09.11.2023 XRP Ripple ve SEC dava süreci hakkında çözüm yollarını tartışmak için toplantı tarihi belirlemesi
09.11.2023 16:30 USD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları

215K

217K

09.11.2023 22:00 USD FED Başkanı Powell’ın Konuşması

Geçtiğimiz piyasa haftasında yoğun veri akışlarıyla kapanışı yaptık. Bu hafta daha sakin geçecek.

ABD Merkez Bankası Başkanı Powell‘ın çarşamba ve perşembe günü yapacağı açıklamalarını takip edeceğiz.

Fed geçtiğimiz hafta politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek yüzde 5.25-5.50 aralığında sabit tutmuştu. Böylelikle son 2 toplantısında da faiz artışı yapmamış oldu ve faizler son 22 yılın zirve seviyesinde bulunuyor. Dolar endeksi 105 seviyelerinden işlem görüyor.

Ekim ayını tam bir ‘’Uptober’’ olarak yaşadık. %28.51’lik yükseliş hareketiyle yatırımcıların yüzlerinin güldüğü bir ay oldu.

 

34.860  kısa vadeli destek seviyesi olarak görünmekte. Eğer Bitcoin bu desteği aşağı yönlü kırarsa 34.150’ye kadar geri çekilmeler yaşanabilir. Yukarı yönlü kırması durumunda da kanalın direnci olarak 35.760 seviyesini takip edebilir.

Kasım ayında da, Bitcoin (BTC)’den kar realizasyonu yapan yatırımcıların altcoinlere yöneldiğine şahit oluyoruz. Geçtiğimiz hafta Cardano (ADA) ve Solana (SOL) tarafında güzel yükselişler yaşadık. Bu hafta da takibimizde olacaklar.

Solana için uzun süredir kanal hareketi yaptığına şahit olduk ve şu anda kanal alt bandından destek almaya çalıştığını görmekteyiz. Bu noktada kanalı aşağı yönlü kırarsa panik satışlarına şahit olabiliriz. Ancak kanalı yukarı yönlü kırarsa alımların hızlandığını görebiliriz.

2021 Eylül ‘de 3 doları geçen ADA fiyat şimdi yaklaşık yüzde 90 aşağıda 0,34 dolar seviyelerinden işlem görüyor. Ayı piyasasında epey zorlanan ADA Coin yatırımcılarının son boğa sezonundaki temel motivasyonu akıllı sözleşme yeteneklerinin gelmesiyle Ethereum ile rekabet edebilir bir Cardano ağı olmuştu. Fakat birkaç büyük güncelleme olmasına rağmen bu olmadı.

2 Kasım’dan 4 Kasım’a kadar düzenlenen iki günlük ”Cardano Summit 2023” etkinliğinin fiyat pozitif etki etmesi bekleniyordu. 1 Kasım’da yükselişinin teyidini alarak ADA Coin için zorlayıcı olan 0,32-0,34 dolar bölgesi aşıldı. Temel motivasyon 19 Ekim tarihinden bu yana başlayan ETF onay potansiyeli destekli iyimserlikten beslenmekteydi. Şu anda da oldukça pozitif bir hava olduğu gözlemlenebilir.

Hong Kong’tan Güzel Haber Var

Hong Kong, bireysel yatırımcıların spot kripto para borsası yatırım fonlarına (ETF) katılmalarının önünü açmayı planlıyor.

Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC) Başkanı Julia Leung Bloomberg’e verdiği bir röportajda, bu şekilde bir katılıma dair değerlendirmelerin devam ettiğini belirtip, yeni risklerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.