Skip to main content

Bu Hafta Ekonomik Takvim Bize Ne Söylüyor? 

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
14 Mayıs Salı  09:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Nis) 2,2% 2,2%
15 Mayıs Çarşamba 15:30 USD Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Nis) 3,6% 3,8%
15 Mayıs Çarşamba BCH Bitcoin Cash (BCH) ağ yükseltmesi
17 Mayıs Cuma 10:00 TRY TCMB yıl sonu enflasyon tahmini 44,16%
17 Mayıs Cuma 12:00 EUR Euro Bölgesi – Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Nis) 2,4% 2,4%

 

Taşınan Atıl Bitcoinler 

On-chain analiz platformu Lookonchain, 12 Mayıs’ta Twitter üzerinden yaptığı bir paylaşımda, on yıldan fazla süredir hareketsiz olan iki Bitcoin cüzdanının içindeki Bitcoin’lerin hareketlendiğini bildirdi. Bu cüzdanlardan “16vRqA” adlı cüzdan, 13 Eylül 2013’te, Bitcoin’in fiyatı 124 dolar civarında olduğu bir zamanda 500 Bitcoin satın almış ve toplamda 62 bin dolar ödemişti. Benzer şekilde, “1DUJuH” adlı diğer cüzdan da bir gün önce aynı fiyat seviyesinden yine 500 Bitcoin almıştı.

İki cüzdan da uzun bir hareketsizlik döneminden sonra içlerindeki tüm Bitcoin’leri başka adreslere transfer etti. Bu durum, söz konusu cüzdanların yıllar içinde Bitcoin üzerinden elde ettiği karı yaklaşık 500 kat artışla gösteriyor.

 

 

Kripto Para Analistlerinden 75.000 Dolar Beklentisi

Kripto para piyasalarında, Bitcoin yatırımcıları yaz aylarında fiyatın 75.000 dolara ulaşmasını umut ediyor. YouHodler adlı Kıbrıs merkezli bir borsanın piyasa müdürü olan Ruslan Lienkha’ya göre, Haziran sonunda sona erecek olan opsiyon sözleşmelerinin büyük bir kısmı 75.000 Dolar seviyesinde alındı. Lienkha, alım opsiyonlarının sayısının satış opsiyonlarına kıyasla daha yüksek olduğunu belirtti ve birçok opsiyon yatırımcısının Haziran sonuna kadar Bitcoin fiyatının rekor kırmasını beklediğini ifade etti. Bu durum, piyasadaki genel iyimserliği ve yatırımcıların gelecek fiyat hareketleri konusunda ne kadar umutlu olduğunu gösteriyor.

 

Ark Invest ile 21 Shares’in spot Ethereum ETF başvurusunda staking özelliği artık olmayacak 

   Ark Invest ve 21 Shares, SEC’in düzenlemelere uyum sürecini basitleştirmek amacıyla, spot Ethereum ETF başvurularından staking özelliğini çıkarma kararı aldı. Bu güncelleme, SEC’in spot Ethereum ETF başvurularına ilişkin kararlarını ertelemesi sonrası gerçekleşti ve şirketler bu değişiklik hakkında herhangi bir açıklama yapmadı. SEC’in yapmış olduğu bu erteleme sebebiyle haziran sonu veya temmuz başına kadar herhangi bir karar beklenmiyor. Bu durum, ETF başvurusunun daha düzenli bir şekilde incelenmesine olanak tanıyabilir ve yatırımcılar için belirsizlik süresini uzatabilir.

 

Ethereum’da Balinalar Hareketlendi

Blockchain analiz platformu Spot On Chain tarafından yapılan açıklamaya göre bu balina  yakın zamanda Coinbase borsasına 4.153 Ethereum transfer etti. Bu Ethereum’ların birim fiyatı yaklaşık 2.931 dolardı.

2016 yılında, aynı yatırımcı Poloniex borsasından da 12.423 Ethereum çekmişti ve o zamanlar Ethereum’un birim değeri yaklaşık 11 dolardı. Kayıtlara göre, bu balina 2021 yılından itibaren Coinbase ve Luno platformlarına ortalama birim fiyatı 2.245 dolar olan 9.436 Ethereum yatırmış. Şu anda cüzdanında 2.566 Ethereum bulunduran yatırımcının, bu işlemler sonucunda toplamda 28,5 milyon dolar kazanç sağladığı belirtiliyor.

 

BTC:

Bitcoin’deki beklentileri Egemoney websitemizde yer alan ITB analizleriyle değerlendirirsek ;

ITB analiz BTC

Bu hafta Bitcoin tutanların kar oranının %90’a çıktığını tablodan görebiliriz. Piyasalara olan genel bakışa dayanarak, Bitcoin piyasasındaki gelişmeleri daha derinlemesine inceleyelim. Toplam borsa girişleri 5.73 milyar dolar seviyelerine gerilemişken, toplam borsa çıkışları ise 6 milyar dolara düşmüş durumda. Bu durum, borsalarda hem alım hem de satım işlemlerinin azaldığını gösteriyor ve bu, genel piyasa aktivitesinde bir yavaşlamaya işaret ediyor olabilir. Öte yandan, borsalardaki toplam giriş ve çıkış miktarlarının düşmesi, bazı yatırımcıların nakde çevirme veya yatırımlarını diğer varlıklara yönlendirme eğiliminde olduğunu gösterebilir. Bu, piyasa likiditesi üzerinde baskı yaratabilir ve fiyat volatilitesini artırabilir. ITB analizlerine göre 2‘’Ayı’’, 2‘’Boğa’’, 3‘’Nötr’’ beklentiler mevcut. Yatırımcıların bu tür dönemlerde daha dikkatli olmaları ve piyasa koşullarını yakından izlemeleri yaptıkları işlemlerin sağlığı açısından faydalı olacaktır.

 

ETH:

Elliot Dalga Teorisi’ne göre, analiz sonuçları kısa vadede negatif bir başlangıç gösteriyor, orta vadede nötr bir görünüme bürünüyor ve uzun vadede pozitif bir trende dönüşüyor.Orta ve uzun vadeli ETH piyasa beklentileri, güçlü bir görünüm sergilemektedir. Eğer Ethereum güçlü performansını sürdürürse, Elliot Dalga Teorisine göre belirlenen ilk hedef olarak, orta vadede 4.000 USD üzerindeki fiyat hareketlerini gözlemlememiz mümkün olabilir.

 

‘’Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.’’
Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.