Skip to main content

Bu Haftanın Ekonomik Takvim Beklentileri:

 

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
14.11.2023 16:30 USD ABD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) 3,3% 3,7%
17.11.2023 13:00 EUR Euro Bölgesi Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık)  2,9% 4,3%
17.11.2023 BTC SEC’in Franklin Templeton ve Hashdex şirketlerinin spot Bitcoin ETF’leri için kararı
19.11.2023 CKB CKB (Nervos Network) halving

 Kaynak: https://tr.investing.com/economic-calendar/

Geçen Hafta Dünya genelinde en çok aranan 5 altcoin:

  • Dione
  • GAMEE
  • RabbitX
  • Arbitrum
  • Toncoin

Son dönemlerde Bitcoin tarafında FED’in sıkılaşmayı bırakmasını fiyatlıyoruz. Çünkü bir sonraki dönemde faiz artışı olmayacağının sinyali verildi ve piyasalarda Mayıs ayından itibaren faiz indirimi beklentileri oluşmaya başladı. Aslında piyasa bunu ve ETF beklentilerini fiyatlıyor.

Şu an kriptolarda yön belirleyen en önemli 2 haber akışı var biri ABD’deki faiz kararları diğeri ise ETF beklentileri.
Bunları yakından takip etmek, yapacağımız işlemlerin sağlığı açısından çok önemli. Bunların dışında bu hafta piyasalarda beklenen çok önemli bir veri akışı olmayacak. ABD TÜFE rakamlarını Salı günü karşılayacağız.

BTC:

Geçtiğimiz hafta BTC 38.000$’ı gördü. BTC’yi 38.000’lere taşıyan beklenti spot fiyatına dayalı Bitcoin’in, endeks fon ETF kurmak için BlackRock gibi büyük şirketlerin izin başvurularıydı. Bu başvurulara izin çıktığında kurumsal müşterilere ait yatırımların bir kısmını ETF lere getirecekler. Ayrıca talep oluşacak beklentisiyle bu seviyeleri gören BTC’de beklentiler hala kuvvetli kalmaya devam ediyor. Şuanda bu beklentinin satın alınmış olduğunu görmekteyiz.

Teknik olarak 37.420$ seviyesinin aşılması durumunda alımlar hızlanabilir, düşüşlerde ise önemli seviyemiz 36.200$ seviyelerini dikkatli takip etmekte yarar var.

BTC grafik 13 Kas 2023

SOL:

Solana Ocak 2023’ten beri en iyi haftalık performansını sergiliyor

SOL geçtiğimiz yıl FTX’in iflasıyla birlikte çok sert çöküş yaşamıştı. Şimdi Solana’da toparlanmalar görülmeye başladı. Solana’nın toparlanmasının ardında da FTX ile ilgili gelişmeler var. FTX’te ele geçirilen 1 milyar dolardan fazla Solana’nın mahkeme kararıyla satılacağı beklentisi SOL fiyatı üzerinde baskılanmaya neden oluyordu. Çünkü FTX’in kurucusu Sam Bankman Fried Solana’ya 1 milyar Dolardan fazla yatırım yapmıştı.

İlgili iflas mahkemesi haftada sadece 100 milyon Dolarlık SOL satılmasına karar verdi. Korkulduğu gibi bir SOL arzı bir anda olmayacak. Bu da Solana’nın fiyatında olumlu hareketlere sebep oldu.

Teknik olarak baktığımızda;

64 seviyesinden kar satışlarının başladığını görüyoruz.

56.24 seviyesine kadar gerileyip bu seviyeden destek alabilir, olası yeni kar realizasyonu 59 seviyesinden gelebilir.

SOL grafik 13 Kas 2023

FIL:

Hareketli ortalamaların 21 Ekim’de meydana getirdiği alım potansiyeliyle yoluna devam eden File Coin 4.68 direncini kırarak sınırlarını zorladığını görmekteyiz.Orta vadede 7 seviyelerini görebilir ancak düzeltme yapmasını beklemek de yerinde olacaktır. Bu noktada yükselişlerin asıl başlangıç noktası olan 3.10 seviyesi orta vade desteği olarak yerini koruyacaktır.

FIL grafik 13 Kas 2023

Her hafta yayınlanan araştırma makalelerimizi takip ederek güncel piyasayı nelerin beklediğini öğrenmeye devam edebilirsin.

“Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.”

 

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.