Skip to main content

Bu Hafta Piyasada Hangi Veriler Bizi Bekliyor?

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
21.02.2024 22:00 USD ABD Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantı tutanakları yayınlanacak
22.02.2024 13:00 EUR Çekirdek Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca) 3,3% 3,4%
22.02.2024 14:00 TRY Türkiye Faiz Oranı Kararı 45,00% 45,00%
22.02.2024 16:30 USD ABD işsizlik haklarından  yararlanma başvuruları 217K 212K

 

-ABD piyasaları Washington Günü sebebiyle Pazartesi günü tatilde olacak.

Bitcoin’in Piyasa Değeri 1 Trilyon Üzerinde

Bitcoin’in piyasa değeri 1 trilyon dolar barajını aşarak önemli bir dönüm noktasına ulaştı. Bu başarı, kripto para birimlerinin evriminde önemli bir adım olarak kabul edilirken, Bitcoin’in küresel finansal alanda artan etkisini ve kabulünü vurguluyor. ETF’lerin onaylanmasıyla artan kurumsal ve bireysel ilgi ile birlikte değer deposu olarak Bitcoin’in artan tanınırlığı, bu başarıdaki faktörler arasında yer alıyor. Toplam kripto para piyasa değeri ise, 2 trilyon dolar seviyesini geçerek yükselişini sürdürdü.

 

Dolar Endeksi; 104,2 seviyelerinde seyrediyor. ABD tarafından gelecek olan verilerle birlikte Dolar Endeksindeki hareketleri bu hafta yakından takip edeceğiz. Özellikle Cuma günü Türkiye saatiyle 01:00’da ABD Merkez Bankası’ndan  Barkin ve Kashkari gibi isimlerin açıklamalarını takip etmek bize piyasaların görünümü hakkında yarar sağlayacaktır.

 

FIL Vs. SOL:

Merkezi olmayan veri depolama pazarı ve kripto platformu Filecoin, hareketli bir token ekosistemine sahip olan blockchain ağı Solana ile entegre olduğunu duyurdu.

Filecoin, yaptığı açıklamada, işbirliğinin Solana’nın ağının güvenilirliğini ve ölçeklenebilirliğini artıracağını belirtti. Ortaklık, Solana’nın kısa süre önce bir kesinti yaşamasından sonra gerçekleşti ve bu, blockchain platformunun daha fazla güçlenmeye odaklandığına dair önemli bir adım olarak değerlendirildi.

Filecoin’in merkezi olmayan depolama çözümlerinden faydalanmak, Solana’nın blok zincirini daha erişilebilir hale getirmekle kalmıyor, aynı zamanda topluluk üyeleri için de indeksleyiciler, keşif araçları ve altyapı sağlayıcıları gibi kaynakları daha kolay erişilebilir hale getiriyor.

BTC:

Bitcoin’i bu hafta EgeMoney websitemizde yer alan ITB analizleriyle değerlendirecek olursak; 

Burada elinde Bitcoin olup da maliyetinin üzerinde fiyata gelen, yani  aslında karda olan yatırımcıların oranının %93’e ulaştığını görüyoruz. Geçtiğimiz hafta  bu oran %80 iken şu an %100 ‘ e yaklaştığını görmek hepimiz için heyecan verici. Ama tabi ki buna rağmen tasfiye olan pozisyonlar da elbette mevcuttu. Bu pozisyonların %73,38′lik kısmını short pozisyonlar oluştururdu.

Ayrıca bu tabloda balinaların hacminde de artış olduğunu anlıyoruz. Geçtiğimiz hafta 100.000 $ üzerindeki işlemler 93.74B iken bu hafta 115.11K olduğunu görmekteyiz. Sinyaller de düzeltme gelebileceğini bizlere gösteriyor.

 

ETH:

Kısa vadede Elliot Dalga Teorisi’ne göre nötr görünümde olan Ethereum için orta ve uzun vadede pozitif beklenti olduğunu görmekteyiz. Hedef 1 ve hedef 2’den vadesine göre kendimize uygun olanı seçerek açtığımız işlemlerde ‘’Kar Al’’ seviyesi olarak kullanabiliriz.

 

‘’Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.’’

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.