Skip to main content

                                                                                                                                                           Bir Önceki Ay Açıklanan            Beklenti
02.10.2023 18:00 ABD Fed Başkanı Powell’ın Konuşması

03.10.2023 10:00 Türkiye Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)                                                                     58,94                                61,70

04.10.2023 17:00 ABD – ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)                                54,5                                 53,6

06.10.2023 15:30 ABD Tarım Dışı İstihdam Verisi                                                                                   187K                                 163K

ABD Fed Başkanı Powell’ın Konuşması

Cuma günü ABD tarafında enflasyon verilerini takip ettiğimizde yıllık enflasyonun %3.9 olarak açıklandığını gördük. Bu pozitif bir gelişmeydi ve yıllık enflasyonun iki yıldan uzun bir süredir ilk kez %4’ün altına düşmesiyle enflasyonda ilerleme kaydedildiğini bizlere göstermiş oldu. Bu akşam 18:00’da Powell’ın yapacağı açıklamaları yakından takip ediyor olacağız.

Türkiye Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE)

Yarın Türkiye tarafında yıllık enflasyon verilerini karşılayacağız. Bir önceki ay açıklanan yıllık enflasyon oranı %58.94 iken Salı günü açıklanacak yıllık enflasyon beklentisi %61.70’e yükselmesi şeklindedir. Saatler 10:00’ı gösterdiğinde enflasyon verisine ulaşacağız.

ABD – ISM İmalat Dışı Satın Alma Müdürleri Endeksi (PMI)

Bu ay açıklanacak olan PMI rakamlarında piyasaların beklentisi düşüş yönünde, beklentinin üzerinde açıklanacak pozitif bir verinin US Index’i üzerinde pozitif etkilerini görebiliriz.

ABD Tarım Dışı İstihdam Verileri

Her ayın ilk cuma günü açıklanan TDI verileri piyasalar için oldukça önem arz etmektedir. Bu hafta açıklanacak olan Eylül ayına ait TDI verilerinde düşüş beklentisi bulunmakta.
TDI verilerini ortalama saatlik kazançlar ve İşsizlik oranı verisi ile beraber değerlendirmemiz gerekiyor. Bu çerçeveden baktığımızda veri olumsuz gelse bile diğer verilerin olumlu gelmesi durumunda US Index’inde pozitif ayrışmalar gözlemleyebiliriz. Saat 15:30’da gelecek olan veriyi takip edip işlemlerinizde kontrollü gitmenizde fayda olacaktır. Herkese kazançlı bir hafta dilerim.

Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.