Skip to main content

Halving Sonrası Piyasalarda Beklentiler:

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
22.04.2024 XRP XRP ihraççısı Ripple Labs’in  SEC tarafından açılan davaya itirazında son gün
23.04.2024 TRY Resmi Tatil – Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
25.04.2024 14:00 TRY Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı %50
25.04.2024 15:30 USD ABD Gayri Safi Yurtiçi Hasıla (GSYİH) %2,5 %3,4
26.04.2024 15:30 USD Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri Fiyat Endeksi (Yıllık) (Mar) %2,6 %2,8

 

-Bitcoin’in halving öncesinde işlem ücretleri önemli ölçüde yükselmişti. Ancak halving gerçekleştikten sonra bu ücretlerde düşüş gözlendi. Bitcoin’de şu anda orta öncelikli işlem ücretleri 9,47 dolar seviyesinde iken, yüksek öncelikli işlem ücretleri 10,4 dolar seviyesinde. Bu işlem ücretleri daha önce 170 doların üzerine çıkmıştı. Azalan işlem ücretleri, Bitcoin’de halving sonrasında durumun stabilize olduğunu bizlere gösteriyor.

 

Bitcoin Dominance

-Bitcoin Dominance’ın geçtiğimiz haftalarda %57’lerin üzerine çıktığını yeni rekorlar kırdığını görmüştük. Halving sonrası %55 seviyelerinden işlem görüyor.

-Küresel piyasalarda genel olarak İsrail ve İran arasındaki jeopolitik gerilimin azalmasına tepki verirken, bu sabah itibarıyla Bitcoin’in fiyatı 66.000 doları yeniden geçti. Geçen hafta yaşanan jeopolitik gerilimler, özellikle Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinde düşüş eğilimlerine neden olmuştu. Ancak, hafta sonunda herhangi bir olumsuz gelişme olmaması ve Halving etkinliğinin tamamlanmış olması, kripto piyasasında tekrar yukarı yönlü hareketliliğe sebep oldu.

-FTX, malvarlığının büyük bir kısmını oluşturan kilitli Solanaların satışını, önceden belirlenmiş bir fiyat yerine bir açık artırma yöntemiyle gerçekleştireceği şu anda Solana tarafında gündemimizi korumakta. Önceki 1.9 milyar dolarlık Solana satışının ardından, bir sonraki satışın açık artırma şeklinde olacağı belirtildi.FTX’in kilitli durumda olan Solana coinleri, kripto sektöründen büyük talep görüyor. Birçok şirket, indirimli fiyattan SOL almayı bir fırsat olarak değerlendiriyor. Satışın kesin detayları henüz açıklanmadı.Solana takipçileri için bu gelişme oldukça önemli, fiyatların gidişatını etkileyebilir.

– “Altın Böcek” lakabıyla bilinen ünlü ekonomist Peter Schiff, Bitcoin halving sonrası yaptığı sosyal medyada paylaştığı mesajda açıklamasıyla tekrardan dikkatleri çekti ve yatırımcıları imalı bir dille uyardı.

“Bitcoin’lileri halving için tebrik ediyoruz. Bu gece parti mi yapıyorsunuz? Ben hiçbirine davet edilmedim. Bence halving, yakında Bitcoin yatırımcılarının net değerlerinin yarılanmasını deneyimleyeceği için uygun bir isim.”

Bu imasını bir öngörü olarak da değerlendirebiliriz. 

 

BTC:

-Bitcoin’i  Elliot Dalga Teorisi’ne göre değerlendirecek olursak;

BTC Elliot Dalga Teorisi

 

Elliot Dalga Teorisinin ürettiği sonuçlara göre vadeler bazında orta vade negatif uzun vadeye doğru nötr hale dönen bir görüntü bizleri karşılıyor. Halving sonrası yön bulma konusunda şu an piyasanın kararsız olduğunu görüyoruz. R/R oranları da 1 ile 8 arasındayken daha sağlıklı sonuçlar çıktığını biliyoruz. O halde şu anki durumda yönün netleşmesini bekleyebilir, bu süreçte de uzun soluklu işlemlerden kaçınıp günlük trade’lere yönelebiliriz.

Bitcoin’i ITB analizleriyle değerlendirirsek;

 

Elinde Bitcoin tutanların karda olanların oranını %91 olarak görmekteyiz. Toplam borsa çıkışları geçtiğimiz hafta 10 milyar doların üzerindeydi bu hafta 7 milyar dolara düştüğünü görüyoruz. ITB analizlerine göre 3 ‘’Ayı’’, 1 ‘’Boğa’’, 3 ‘’Nötr’’ beklentiler mevcut. Geçmiş dönemlerde de Halving sonrası piyasalara baktığımızda genellikle ayı piyasasının hakim olduğunu görmüştük. Bu sebeple yapmış olduğunuz işlemlerde ‘’ Kar Al ‘’ ve ‘’ Zarar Durdur ‘’ emirlerini kullanmak işlem sağlığı açısından yararlı olabilir.

 

‘’Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.’’

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.