Skip to main content

Haftalık Piyasa Beklentileri:

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
05.02.2024 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca) Enflasyon verisi 64,52% 64,77%
08.02.2024 16:30 USD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları 224K
09.02.2024 10:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Oca) 2,9% 3,7%

-Hafta sonu hepimizin gündemi TCMB tarafında alınan yeni kararla yoğundu.

TCMB  Başkanı Hafize Gaye Erkan’ın yerine Merkez Bankası Başkanlığına Fatih Karahan resmen atandı.

3 Şubat 2024 tarihli ve 32449 sayılı Resmî Gazete’deki Cumhurbaşkanı Kararı ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığına, Başkan Yardımcılığı görevinde olan Dr. Fatih Karahan atandı.

Fatih Karahan’dan ilk açıklama da şu şekilde geldi:

“Merkez Bankamızın temel amacı ve önceliği fiyat istikrarını sağlamaktır. Bu doğrultuda, güçlü ekibimizle dezenflasyonu sağlamaya yönelik çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz.

Enflasyon, hedefimizle uyumlu seviyelere gerileyene kadar, gereken parasal sıkılığı korumakta kararlıyız. Enflasyon beklentilerini ve fiyatlama davranışlarını yakından takip ediyoruz. Enflasyon görünümünde herhangi bir bozulmaya kesinlikle izin vermeyeceğiz.”

Geçtiğimiz hafta açıklanan Tarım Dışı İstihdam rakamları da oldukça pozitif beklentinin üzerinde 353.000 açıklandı. Bu veri sonucu Dolar endeksini güçlendiriyor , bir yandan da Türkiye tarafında oluşan TCMB’deki değişiklik ikisinin etkisiyle Doların pozitif ayrıştığını görmekteyiz. Bist’teki işlemlerle ilgili bu hafta dikkatli olmakta yarar var.

Bugün açıklanan yıllık tüketici enflasyonu (TÜFE) verisi de beklentiye yakın %64,86 olarak açıklandı. Beklenti %64,52 idi. Bir önceki ay açıklanan yıllık tüketici enflasyon verisi ise %64,77 şeklindeydi.

  • El Salvador halkı yeniden seçime gitti. Nayib Bukele, Bitcoin sevdalısı bir lider olarak tekrar Cumhurbaşkanı olarak seçildi.
  • El Salvador, 4 Şubat’ta sandık başına gitmişti. Oylama sonucunda %87’lik muhteşem galibiyetiyle kazanan yine Nayib Bukele oldu.

Ocak ayında, Bitcoin zincir içi işlem hacmi Eylül 2022’den beri en yüksek seviyeyi görerek 1.21 trilyon doları gördü ve hatta üzerinde seyrediyor. Bu miktar, Eylül 2023’te kaydedilen işlem hacminin üç katı kadar yüksek durumda. Hacmin artmasına rağmen Ocak ayını çok da yüksek farkla kapattığını görmemekteyiz. Önümüzdeki süreçte Bitcoin halving beklentileri ile birlikte daha yüksek farklar oluşabileceği şeklinde de yorumlar yapılmaktadır. 

bitcoin yıllık grafik 05.02.2024

https://bitcoinmonthlyreturn.com/

Bitcoin için EgeMoney Websitesi üzerinde yer alan ITB analizleriyle inceleme yapacak olursak;

token ozeti 05.02.2024fiyat tahminleri 05.02.2024

Çok belirgin bir yöne sahip olmadığını kısa vade için ağırlıklı olarak Ayı piyasası tahmini yapıldığını görürüz. Bu belirsizlik trendin yön bulmasıyla sona erebilir. İşlem açarken kısa vadede ‘’kar al’’ ve ‘’zarar durdur’’ emirlerini kullanmaya özen gösterirsek daha sağlıklı olacaktır.

ETH:

Ethereum tarafında kanalın dibinden toparlanmakta eğiliminde olduğunu görmekteyiz. Burada önemli seviyeler kanalın orta direnç seviyesi olan 2350 USDT ve kırılımı durumunda 2600 USDT seviyeleri olacaktır. Ancak dikkat edilmesi gereken kısa vadede 2300 USDT ve 2350 USDT arasındaki al sat fırsatlarıdır. Buna kısa vadede imkan verdiğini görüyoruz. Oluşan yükselen üçgenin üstünde hareketler görmemiz durumunda önce 2350 seviyesini test edecektir ardından da orta uzun vade 2600 seviyelerine tekrardan ulaşabilir.

eth grafik 05.02.2024

“Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.”

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.