Skip to main content

Bitcoin (BTC) fiyatı, önemli gelişmelerin ortaya çıkmaya başlamasıyla 35 bin dolara yükseldi. Grayscale şirketinin ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komitesi (SEC) karşısında davayı kazanması ve SEC’in bu karara itiraz etmeme kararı, Bitcoin ETF’leri için ilginin artmasına neden oldu.

SEC Yol Değiştiriyor

JPMorgan ve Bloomberg Intelligence, Bitcoin ETF onayının Ocak 2024 sonuna kadar gerçekleşebileceğine işaret etti. Ayrıca, SEC Başkanı Gary Gensler, 8 ila 10 farklı ETF teklifi üzerinde çalıştıklarını ve arkasındaki şirketlerle görüştüklerini doğruladı.

Bu hız değişikliği, yatırımcılar Cathie Woods ve Mike Novogratz tarafından da onaylandı. İkili, Grayscale davasının ardından düzenleyici ile daha yapıcı bir diyalog içinde olduklarını bildirdi.

Bu, bir dizi ETF teklifinin ya kabul ya da reddedileceğine işaret ediyordu. Ancak, bir ETF birden bire bir borsa ile bağlantılı şirkette göründü, ki bu Bloomberg analisti tarafından hükümet onayında önemli bir dönüm noktası olarak belirtildi.

iShares Listelendi

Bloomberg’in Kıdemli ETF Analisti Eric Balchunas, Blackrock’ın iShares Bitcoin Trust’ının, DTCC’nin (Depository Trust And Clearing Corporation) web sitesinde iBTC kodu ile listelendiğini belirtti.

DTCC, dünya genelinde hükümetlerle yakın çalışan ve NASDAQ işlemlerini temizleyen şirkettir. Bu listeleme, ABD düzenleyicileri tarafından onay garantisi olmasa da, Blackrock’ın önerdiği fonun geleceği konusunda oldukça güvendiğini gösteriyor.

CUSIP, ABD ve Kanada’da hisse senetleri, borçlar ve diğer menkul kıymetlere atanmış bir kimlik numarasıdır ve menkul kıymetleri birbirinden ayırmak için kullanılır. Finansal avukat Scott Johnson da, Blackrock’ın Bitcoin ETF CUSIP kodunun ve Blackrock’ın yatırım fonu için öncül sermaye sağlamaya başladığını gösteren bir değişikliğin olduğunu fark etti.

Balchunas, Johnson’ın bu dikkat çekici noktayı fark ettiğini kabul ederken, okuyucuların hemen fazla anlam yüklememeleri gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

“BlackRock, son Bitcoin ETF değişikliğinde fonu Ekim ayında desteklemeye başlayacaklarını belirtiyor. Bu, fazla büyütülmeyecek bir bilgi olabilir ancak ilk dosyada yer almayan yeni bir bilgi olduğu için dikkate değer (özellikle BlackRock olmaları nedeniyle).”

Eğer Blackrock’ın ETF’i önümüzdeki haftalarda onay alırsa, SEC de muhtemelen diğer ETF’lerin ne olacağı konusunda yaklaşık olarak aynı zaman diliminde bir karar verecektir.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.