Skip to main content

Haftanın Önemli Piyasa Gelişmeleri

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
02.04.2024 15:00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Mar) 2,2% 2,5%
03.04.2024 10:00 TRY Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Mar) 69,10% 67,07%
03.04.2024 15:15 USD ADP Tarım Dışı İstihdam Değişikliği (Mar) 149K 140K
02.04.2024  -04.04.2024 BCH Bitcoin Cash halving
05.04.2024 15:30 USD Tarım Dışı İstihdam (Mar) 205K 275K
05.04.2024 15:30 USD İşsizlik Oranı (Mar) 3,9% 3,9%
05.04.2024 15:30 USD Ortalama Saatlik Kazançlar (Aylık) (Mar) 0,3% 0,1%

 

Bitcoin Cash ‘de Halving’e Sayılı Günler Kaldı

Bitcoin Cash (BCH), 2-4 Nisan tarihleri arasında gerçekleşmesi beklenen halving’e doğru ilerlerken, fiyatında da belirgin bir yükseliş görülüyor. Şu anda yazım sırasında, %15’lik bir artışla 689 USD civarından işlem görüyor. Halving, madencilerin blok başına aldıkları ödülün yarı yarıya azaltılacağı anlamına gelirken, bu genellikle talebin artması ve fiyatların yükselmesiyle sonuçlanır. BCH’nin fiyatındaki bu yükseliş, yatırımcıların halving öncesinde varlıklarını artırma eğiliminde olduklarını gösteriyor. Ayrıca, kripto para piyasasındaki genel olumlu havanın da etkisi göz ardı edilemez bu yükselişte. Ancak, kripto piyasasının volatil doğası nedeniyle, fiyatlar hızlı bir şekilde değişebilir halving sonrası kar satışları gündemimizde olabilir bu nedenle dikkatli olmakta yarar var.

 

SOLANA Ethereum’u Yine Geçti

Solana blok zincirindeki günlük stablecoin işlem hacmi, Artemis verilerine göre, 9 Mart’tan itibaren artan bir hareketle birlikte Ethereum’u mart ayında geride bıraktı. 30 Mart verilerine göre, Solana’da 97,5 milyar dolarlık bir stablecoin hacmi görülürken, Ethereum’da ise 9,3 milyar dolarlık bir hacim kaydedildi. Bu gelişme, Solana’nın stabil kripto para birimleri alanında giderek daha fazla tercih edildiğini gösteriyor.

 

Tether Yeniden Bitcoin Aldı

Tether, 627 milyon dolarlık değerde 8.889 Bitcoin (BTC) satın aldı. Bu satın alma işlemiyle birlikte şirketin elindeki Bitcoin miktarı 75 binden fazla oldu.Tether, 2022 yılı eylül ayında her çeyrek için bir miktar Bitcoin alacağını açıklamıştı. Bu çerçevede, şirket yılın ilk, dördüncü, yedinci ve onuncu aylarında Bitcoin alımlarını sürdürecek gibi duruyor.Önceki alımını 18 Ocak’ta gerçekleştiren Tether,benzer şekilde cüzdanına 8.888 BTC eklemişti.

 

Yeni Nesil Layer-2 ve Layer-3 Tartışmaları

Geçen hafta lansmanı olan Arbitrum Orbit kullanılarak oluşturulan Degen Chain, Syndicate tarafından Degen tokenini düşük maliyetli bir ağda sunmayı amaçlıyor ve bu lansman oldukça ilgi gördü. Polygon Labs CEO’su Marc Boiron, pazar günü yaptığı açıklamada, Layer-3’lerin Ethereum’dan değer almak ve üzerlerinde kurulan Layer-2’ler için değer katmak amacıyla var olduğunu belirtti. Bu nedenle, “Polygon Labs, Layer-3’ler üzerinde çalışmıyor” diyerek konuyu kapattı. Bu açıklama, kripto dünyasında Layer-3 projeleri üzerinde yapılan tartışmaları da beraberinde getirdi.

 

BTCD:

Bitcoin dominance , kripto para piyasasında Bitcoin’in toplam piyasa değeri içindeki oranını ifade eder. Bu oran, diğer kripto paraların Bitcoin’e karşı olan göreli gücünü yansıtır.

Son verilere göre, Bitcoin dominance %53.69 seviyesindedir. Bu, Bitcoin’in kripto piyasasında önemli bir rol oynadığını göstermektedir ve yaklaşan halving ile birlikte Bitcoin Dominance değerlerini yakından takip etmekte yarar var.

 

 

 

Telegram’da TON İle Ödeme Seçeneği

Telegram,platform içi reklam ödemelerinde Toncoin’i (TON) entegre ettiğini duyurdu. 

Bu önemli gelişme ile birlikte artık platform içi ödemelerde Toncoin’in kullanılması mümkün hale geldi ve bu, Telegram kullanıcılarına yeni bir ödeme seçeneği sunuyor.

Açıklamaya göre, en az 1.000 aboneye sahip halka açık kanal sahipleri, kanallarında gösterilen reklamlardan elde ettikleri gelirin %50’sini TON olarak alabilecekler. Bu, kanal sahiplerine, reklamlardan elde ettikleri gelirleri çekmek için alternatif bir ödeme yöntemi sunarak, daha fazla esneklik sağlıyor.

Platformdaki bu yeni özellikle birlikte, kullanıcılar elde ettikleri gelirleri ücretsiz bir şekilde çekebilecekler. Ayrıca, para çekme hizmetinin önümüzdeki haftalarda Telegram’ın Fragment borsasında kullanıma sunulacağı belirtiliyor. Bu da kullanıcıların, elde ettikleri gelirleri kolayca çekip dönüştürebilecekleri anlamına geliyor.

Bununla birlikte, Telegram üzerinde kanal sahibi olan kişiler, yine Toncoin ile ödeme yaparak kanallarını tanıtabilecekler. Bu, kullanıcıların daha geniş bir kitleye ulaşmalarını ve kanallarını büyütmelerini sağlayacak bir fırsat sunuyor.

 

BTC:

Halving’i yaklaşan Bitcoin’de kanal hareketi görmekteyiz. EgeMoney websitemizde yer alan   ITB analizleriyle değerlendirme yapalım;

 

Geçtiğimiz hafta elinde Bitcoin tutanların karda olanların oranını %94 seviyelerine düştüğünü görmüştük. Bu hafta bu oranın yeniden %97’ye çıktığını görmekteyiz. Düşüş eğilimi beklentisi 4’ten ‘e düşerek yükseliş eğilimi 0’dan 2’ye çıkmış olarak görünüyor. Her ne kadar olumlu bir hava varmış gibi görünse de açtığımız işlemlerde ‘’ Kar Al ‘’ ve ‘’ Zarar Durdur ‘’ emirlerimizi kullanmak kendimizi garantiye almak için önemli bir yoldur.

 

‘’Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.’’

 

 

 

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.