Skip to main content

Piyasaların Gözü Bu Hafta Hangi Konularda?

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
12.03.2024 10.00 EUR Almanya Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık)  2,5% 2,9%
12.03.2024 15:30 USD Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık)  3,1% 3,1%
13.03.2024 ETH Ethereum Dencun yükseltmesi gerçekleşmesi
14.03.2024 15:30 USD Çekirdek Perakende Satışlar (Aylık)  0,5% -0,6%
15.03.2024 ETH ETHGlobal London etkinliği başlaması

 

Bitcoin’de Yükseliş Devam Edebilir

 

Milyarder yatırımcı Bill Ackman, Bitcoin’in beklenenden çok daha yüksek seviyelere ulaşabileceğini belirtti , sebebini de açıkladı.

Bitcoin ve kripto paralara karşı önceki çekingen tavırlarıyla bilinen Pershing Square Capital Management’ın kurucusu ve CEO’su Bill Ackman, bu kez yatırımcıları heyecanlandıran bir açıklama yaptı.

Bitcoin’in fiyatının herkesin tahmin ettiğinden çok daha yüksek seviyelere ulaşabileceğini vurgularken, bunun nedenini halving döngüsüne bağladı.

Ackman, Bitcoin’in yarılanma (halving) işleminden sonra artan madencilik zorluk seviyelerinin daha sert bir rekabet ortamı yarattığını ve bu durumun fiyatlar üzerinde yükseliş döngüsüne neden olduğunu belirtti. Ayrıca, enerji fiyatlarının artabileceğine ve ekonomik bir çalkantının yaşanabileceğine de dikkat çekti.

Ayrıca zincir üzerindeki son verilere baktığımızda da Bitcoin BTC balinaları, Bitcoin’i 70.000 doların üzerine çıkaran mevcut ralliden çıkmaya pek niyetli görünmüyor.

 

BTC DOMINANCE:

BTC hakimiyetinin %50’nin üzerinde olması, Bitcoin’in piyasa değerinin diğer tüm kripto para birimlerinin toplam piyasa değerinden büyük olduğu anlamına gelir. Bu durumda, Bitcoin’in piyasada görece daha güçlü bir konuma sahip olabileceği düşünülebilir. Bu bağlamda da Bitcoin’in sağlam adımlarla ilerlediğini grafikten de görmekteyiz.

 

-ETH DENCUN Yükseltmesi

 

Ethereum’un uzun süredir beklenen yükseltmesi, çarşamba günü gerçekleşecek.

Son Shapella Güncellemesinin ardından merakla beklenen bu yükseltme, Layer-2 maliyetlerine önemli bir düşüş getirmesi bekleniyor. EIP-4844’teki  “Proto-Danksharding “i Ethereum blok zincirine tanıtıyor. Bu yenilikçi konsept, işlem maliyetlerini azaltmayı ve aynı zamanda ölçeklenebilirliği artırmayı hedefleyen Katman-2 blok zincirleri için tasarlanmıştır. Verileri daha küçük alt kümeler olan “bölüm”lere ayırarak bu hedeflere ulaşmayı amaçlamaktadır.Test Ağlarında Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirilen Yükseltme, 13 mart çarşamba günü aktif hale gelecek.

 

Ethereum Ağındaki İşlem Ücretlerinde Rekor

Son haftalarda yaşanan meme coin çılgınlığı, Ethereum ağındaki işlem ücretlerinde son 2 yılın en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oldu. IntoTheBlock adlı on-chain analiz platformunun verilerine göre, meme coinlere olan artan ilgi, Ethereum ağında gerçekleşen işlem ücretlerini de rekor seviyeye taşıdı. Bu verilere göre, Ethereum ağından elde edilen işlem ücreti geliri 193 milyon doları aştı.

 

BTC:

Bitcoin için bu hafta EgeMoney websitemizde yer alan   ITB analizleriyle değerlendirecek olursak;

 

 

Elinde Bitcoin olup da maliyetinin üzerinde fiyata gelen, yani karda olan yatırımcıların oranının %100 seviyesinde olduğunu görmekteyiz. Bu uzun zamandır görmediğimiz bir tabloydu. Şu an elinde Bitcoin’i olan herkes kazanıyor demek oluyor. Haftaya mükemmel başladık. Sinyal kısmına baktığımızda ise düşüş eğilimi beklentileri ön plana çıkıyor. Buradan da bir düzeltme gelebileceğini anlıyoruz. Açtığımız işlemlerde ‘’Kar Al’’ ve ‘’Zarar Durdur’’ emirlerini kullanmakta yarar var.

‘’Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.’’

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.