Skip to main content
Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
25.12.2023 Noel Tatili
28.12.2023 16:30 USD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları 205K

Geçtiğimiz Hafta Dünya’da En Çok Aranan Altcoinler:

-Bonk

-Coq Inu

-Injective

-Sei

-Celestia

-Solana

Nijerya Merkez Bankası’ndan Güzel Hareket

Nijerya Merkez Bankası (CBN), 22 Aralık 2023 tarihli bir genelgede, kripto para birimlerinde işlem yapma yasağını kaldırdığını duyurdu. Dünyanın ikinci en fazla kripto para kullanımına sahip ülkesi olan Nijerya’da,hatırlarsanız, kara para aklama ve terör sebebiyle kripto paraların kullanımı Şubat 2021 tarihinde yasaklanmıştı.Şimdi bu yasak yeniden kalkıyor.

Bu da, Nijerya’nın gelişen dijital para sektörüne olan adımını ve ilgili riskleri azaltma yönündeki stratejik çabasını bizlere gösteriyor.Buna ek olarak, yeni düzenlemeler, belirlenmiş hesapların açılması için üst yönetim onayı gerektirmekte ve SEC lisansının kanıtı da dahil olmak üzere sıkı dokümantasyon uygulamalarına uyulmasını zorunlu kılmaktadır. Bu, tüm işlemlerin iyi belgelenmesini ve üst düzey kişiler tarafından denetlenmesini sağlayarak ekstra bir güvenlik ve düzenleme katmanı ekler.

Stablecoin ihraççısı Paxos, ürünlerini Solana Blockchain’ine genişletmek için New York Finansal Hizmetler Departmanı’ndan onay aldı. 

Şirket, şimdiye kadar New York Finansal Hizmetler Departmanı’nın getirdiği kısıtlamalar nedeniyle Pax Dollar’ı (USDP) yalnızca Ethereum ağında ihraç etme yetkisine sahipti.

Fortune’un haberine göre Paxos strateji başkanı Walter Hessert, kapsamlı bir incelemenin ardından Paxos USDP’nin Solana’ya genişletilmesi için bir itirazla karşılaşmadıklarını kaydetti. 

Hessert, Paxos’un DFS tarafından denetlenmeyen Tether ve Circle gibi şirketlere kıyasla “dünyanın en çok denetlenen stablecoin ihraççısı” olduğunu iddia ediyor.

Hessert, Solana’nın Ethereum’a kıyasla daha hızlı işlemlere ve düşük maliyete sahip olduğunu ve bu sebeple Paxos ortakları için daha çekici bir seçim haline gelebileceğini söyledi. 

SEC, spot Bitcoin ETF’si için yapılmış başvuruların bu hafta sonuna kadar güncellenmesini istiyor.

Reuters’a göre SEC, başvuruda bulunan şirketlerin bir kısmıyla görüşmüştü. Bunların bazılarından başvurularını yıl bitmeden önce güncellemesini talep ettiğini ileri sürdü.

Şirket yöneticileri tarafından yapılan açıklamalara göre SEC, kendilerine 29 Aralık’a kadar zaman verdi. Bu tarihe yetişemeyen ihraççılar, diğerleriyle aynı anda onay alamayacak.

SEC, ARK ve 21Shares tarafından ortaklaşa yapılan ETF başvuru talebi ile ilgili de 10 Ocak’ta artık nihai bir karar alınacak.

SEC ile görüşen iki şirket yöneticisi de, kurumun ETF başvurularını 2024’ün ilk günlerinde onaylayabileceği sinyalini verdiğini belirtti.Tabi bunlar kesin olmamakla beraber şu an piyasaya düşen haberler, izleyip göreceğiz.Ancak 2024 sürprizli gelecek gibi duruyor.

BTC:

BTC dominans grafik 25.12.2023Bitcoin Dominance’ın perşembeden itibaren sert düşüşe geçtiğini görmekteyiz.

%53.80 olan BTC Dominance şu esnada %52.14 seviyelerinden işlem görmekte. Burada altcoinlerde yaşanan hacim artışları ve Btc tarafındaki kar satışlarının etkili olduğunu söyleyebiliriz.

Teknik taraftan bakacak olursak, geçtiğimiz hafta kanalda sıkışan Bitcoin bu hafta kanalın dışına çıkmayı zorlayacak gibi görünüyor. Yılın son haftaları genellikle emtialar ve Bitcoin tarafında hacim kuvvetlenebilir. Buna Noel Baba Rallisi adı verilir. 44.230 USDT seviyesi bizim için önemli bunu kırarsa sürpriz hareketler bekleyebiliriz.Peki yıl bitmeden 50.000 USDT’yi görür mü?Bu noktada altcoinlerden BTC’ye para akışı olursa 50.000li seviyeleri yıl bitmeden görmek çok şaşırtıcı olmayacaktır.Düşüş senaryosunda ise 43.055 USDT takibimizde olacak, altı boş bir destek mevcut orada. Şayet kırarsa 40.000 USDT seviyeleri tekrar gündeme gelebilir.

BTC grafik 25.12.2023

ETH:

Solana’da oluşan rallinin Ethereum’u biraz baskıladığını görmekteyiz.

Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da daha yatay bir seyir sürdürüyor. 2.200 USDT hala önemini korumakta orada psikolojik bir eşik var kırarsa sert satışlar gözlemleyebiliriz.Ancak o aksine 2.310’u yukarı yönlü aşacak olursa o zaman baskıdan kurtulup 2.400’lere doğru yolculuğu başlayabilir.

ETH grafik 25.12.2023

Solana’yı Takip Etmek İçin Birkaç Neden:

Haftalardır takibimizde olan Solana’yı göz önünde tutmanız için bir kaç neden:

-SOL’un değeri 2023 yılında on kat artış gösterdi ve sadece Aralık ayında %70’in üzerinde bir artış kaydetti.

-SOL fiyatındaki astronomik yükseliş trendi yatırımcıların kaçırma korkusuna (FOMO) kapılmasına neden oldu. Bu da piyasadaki hacmi arttıran diğer nedenlerden biri.

-Solana’nın (SOL) piyasa değeri 40,8 milyar doları aştı. Böylelikle SOL, XRP’yi geride bırakarak piyasa değerine göre en büyük beşinci kripto para birimi oldu.

SOL:

Teknik açıdan baktığımızda, 115 USDT seviyelerinden düzeltme gelse de memecoinlerin etkisiyle yukarı doğru hareketin devamı gelecek olursa 118 USDT’yi tekrar görebiliriz. Olası satış senaryosunda ise, 98 USDT ve 92 USDT takip etmemiz gereken seviyeler olarak önemini koruyacaklar. Orta ve uzun vadede iste 64.50 USDT’de sağlam bir destek olduğunu da unutmamakta yarar var. Bir OBO formasyonu oluşumunda 64.50 USDT seviyelerine doğru sağ omuz tamamlanmış olacaktır.

SOL grafik 25.12.2023

Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.