Skip to main content

Ripple, uluslararası alandaki etkisini genişletirken Gürcistan Ulusal Bankası ile dijital para birimi üzerinde iş birliği yaptığını da açıkladı.

Ripple, 2 Kasım’da XRP jetonunun, Dubai Finansal Hizmetler Otoritesi (DFSA)’nin sanal varlıklar düzenlemesi altında onaylandığını duyurdu.

Bu onayla birlikte, Dubai Uluslararası Finans Merkezi (DIFC) bölgesinde lisans almış sanal varlık şirketlerinin XRP’yi kullanmaları mümkün hale geliyor. DIFC, Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük şehri olan Dubai’de özel bir ekonomik bölge ve finans merkezidir.

Ripple CEO’su Brad Garlinghouse konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“DFSA’nın XRP gibi dijital varlıkların benimsenmesi ve kullanımını teşvik etmesinden memnuniyet duyuyoruz. Ripple olarak, Dubai’deki varlığımızı güçlendirmeye devam edeceğiz ve düzenleyicilerle yakın çalışarak kripto paranın tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için sabırsızlanıyoruz.”

DFSA, daha önce Kasım 2022’de Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve Litecoin (LTC)’i onaylamıştı. Toncoin (TON) de bugün XRP ile birlikte onay alan kripto para birimleri arasına katıldı.

Ripple, bu yılın başlarında Dubai’de genişlemeyi hedeflediğini belirtmişti. Şirket, bugün MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) bölgesi merkezini DIFC olarak belirlediğini ve müşterilerinin yaklaşık %20’sinin bu bölgede olduğunu ifade etti.

Ripple, Gürcistan’la Dijital Lari Üzerinde Çalışacak

Ripple ayrıca, Gürcistan Ulusal Bankası’nın dijital lari pilot projesi için kendisini resmi teknoloji ortağı olarak seçtiğini duyurdu.

Açıklamaya göre, Ripple dokuz aday arasından ortak olarak seçildi ve şimdi program pilot aşamaya ve canlı testlere geçiş yapıyor.

Proje, XRP jetonu yerine Gürcistan larinin (GEL) bir tokenleştirilmiş sürümünü kullanıyor. Ancak proje, merkez bankası dijital para birimleri için tasarlanan ve XRP Ledger (XRPL) tarafından desteklenen Ripple’ın CBDC Platformunu kullanacak.

Pilot aşama, dijital lari’nin kamu sektöründe, iş dünyasında ve genel perakende kullanıcıları için potansiyel uygulamalarını denemeyi planlıyor.

Ripple, daha önce Bhutan, Palau, Kolombiya, Karadağ ve Hong Kong’daki hükümetlerle pilot programlar yürüttüğünü açıklamıştı. Şirket halihazırda 20’den fazla ülke ile iş birliği yapmakta olduğunu bildirdi.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.