Skip to main content

egemoney spot piyasa nasıl kullanılır

EgeMoney Spot piyasa, diğer kullanıcılarla anında alım satım gibi finansal işlemlerin yapıldığı bir alandır. Bu piyasada kullanabileceğiniz toplam 3 farklı yöntem vardır: Limitli alım satım, market ve stop limit. Kendi isteğinize bağlı olarak bunlardan herhangi birini seçebilirsiniz. Bu piyasada işlem yapmak için FIAT ve Spot cüzdanlarındaki para birimlerinin bakiyesi kullanılır.

Spot Piyasa’da Nasıl İşlem Yapılır?

Öncelikle, EgeMoney Spot Piyasada işlem yapabilmeniz için tüm KYC (Müşterini Tanı) doğrulamalarınızı tamamladığınızdan emin olmalısınız. Doğrulamalarını tamamlamamış ya da bir kısmını tamamlamış olan kullanıcılar Spot Piyasa üzerinden işlem gerçekleştiremezler.

İşlem yapmak için:

EgeMoney Spot Piyasa (Spot Market) Nasıl Kullanılır?

EgeMoney hesabınıza giriş yaptıktan sonra, websitesinin en üstünde bulunan “Piyasa” seçeneğinden “Spot Piyasa” başlığına tıklayınız.

spot market

Karşınıza çıkan panelin en üstünde, güncel olarak trend olan, değer kazanan/kaybeden ve yeni eklenen kripto koinleri görebilirsiniz. Bu tablolar sık sık güncellenir ve alım/satım gibi işlemlerinizde fikir edinmenizi sağlar.

Aşağıdaki panelde ilk başlık olan “Favoriler”, favori işlem ve pozisyonlarınızı kaydettiğinizde hepsini bir liste olarak görmenizi sağlar.

EgeMoney Spot Piyasa (Spot Market) Nasıl Kullanılır?

EgeMoney Spot Piyasa (Spot Market) Nasıl Kullanılır?

İkinci başlık olan “Spot Piyasa”, USDT ve TRY seçeneklerinde, EgeMoney üzerinde mevcut olan koinlerin listesinden oluşur. Spot Piyasa işleminizi yapmak için, en sağda yer alan Yatır, Çek ya da Al/Sat başlıklarına tıklayınız.

EgeMoney Spot Piyasa Yatırma İşlemi

EgeMoney Spot Piyasa (Spot Market) Nasıl Kullanılır?

  • “Yatır” başlığına tıkladıktan sonra, karşınıza gelen sayfada istediğiniz kripto koini seçiniz.
  • Verilen para yatırma adresini kopyalayınız.
  • Para çekme platformunda para çekme işlemini başlatın.
  • Blockchain ağının transferinizi onaylamasını bekleyin.
  • Ağ onayından sonra EgeMoney, kriptoyu sizin için kredilendirecektir.

 

EgeMoney Spot Piyasa Çekme İşlemi;

“Çek” başlığına tıkladıktan sonra, karşınıza çıkan sayfada girmeniz gereken harici cüzdan bilgileriniz ve kripto seçimleriniz çıkar.

  • İstediğiniz kripto parayı seçiniz.
  • Kayıtlı veya yeni adresi giriniz. Bu adres, çektiğiniz kriptonun gönderileceği adrestir.
  • Çekmek istediğiniz tutarı giriniz.
  • Eğer girdiğiniz bilgileri kaydetmek ve daha sonra kullanmak istiyorsanız, “Güvenilir” olarak kaydedebilirsiniz.
  • Tüm bilgileri eksiksiz doldurduğunuz zaman, kripto çekme işleminiz başlatılır. Lütfen ağın girilen ağ adresleri ile eşleştiğini kontrol etmeyi unutmayın. Yanlış adres girerseniz, fonlarınızı kaybedebilirsiniz.
  • Miktar girişi sağladıktan sonra blockchain ağının transferinizi onaylamasını bekleyiniz.

EgeMoney Spot Piyasa Al/Sat İşlemi

 

  • Bu işlem için öncelikle karşınıza çıkan anketi doldurmalısınız.

EgeMoney Spot Piyasa (Spot Market) Nasıl Kullanılır?

“Onayla” butonuna basarak araştırma-inceleme yaptığınızı ve gönüllü olarak yatırım veya işlem yaptığınızı, ve Ücretlerin ve EgeMoney Kullanım Şartları’nın farkında olduğunuzu kabul etmiş olursunuz. Ayrıca ‘Para Kaybederseniz’ bunun piyasa dalgalanmalarından kaynaklanabileceğini de göz önünde bulundurunuz. Bazı kripto para işlemlerinin uzman olmayan kişiler tarafından kolay anlaşılamayacağı için yüksek risk taşıdığı unutulmamalıdır. Emin değilseniz yatırım veya işlem yapmadan önce bağımsız bir finansal danışmana danışın. EgeMoney mümkün olabilecek kayıplarınızda sorumluluğu kabul etmeyecektir.

 

  • Devam etmenizin ardından karşınıza çıkan panelde, seçeceğiniz kripto koinlerin piyasa analizlerini grafik halinde görebilir, çiftlerin son fiyatlarını güncel olarak takip edebilir ve en sağda emir defterinizi bir liste halinde görüntüleyebilirsiniz.

EgeMoney Spot Piyasa (Spot Market) Nasıl Kullanılır?

  • Alım satım işlemi için, sayfayı aşağıya kaydırınız.

EgeMoney Spot Piyasa (Spot Market) Nasıl Kullanılır?

Yeşil ve kırmızı başlıkların üstünde yer alan “Mevcut” bölümünde, sahip olduğunuz tutarı görürsünüz.

Satın almak için sağdaki ilk boşluğa, almak istediğiniz para birimini ve tutarını giriniz. İstediğiniz yüzdeyi kontrol ederek aşağıdan seçebilirsiniz. Bu girişin ardından son boşlukta, elde edeceğiniz miktarı görürsünüz.

Satış yapmak için soldaki ilk boşluğa satmak istediğiniz tutarı giriniz. İstediğiniz yüzdeyi kontrol ederek aşağıdan seçebilirsiniz. Aynı şekilde son boşlukta, elde edeceğiniz miktarı görmüş olursunuz.

Tüm bilgileri eksiksiz olarak girdiyseniz, en altta yer alan “Al” ya da “Sat” butonlarına tıklayınız. Bu piyasada işlem yapmak için Fiat ve Spot cüzdanlarındaki para birimlerinin bakiyesi kullanılır.

 

EgeMoney Spot Piyasa’da Vadeli İşlemler

EgeMoney Spot Piyasa (Spot Market) Nasıl Kullanılır?

Vadeli işlemler, yatırımcıların kâr elde etmek veya piyasadaki fiyat oynaklığına karşı korunmak için kullandıkları finansal ürünlerden oluşur. Vade sona erdiğinde, öncesinde belirlediğiniz fiyattan alım/satım yapmanız şarttır. Bu işlemi yapmak için Spot Piyasa bölümünde yer alan “Vadeli İşlem” başlığına tıkladıktan sonra, yukarıdaki yönergeleri takip ederek işleminizi yapabilirsiniz. Analizleri kullanarak spot işlemlerinizi mükemmelleştirin.

ITB analizleri hakkında bilgi için tıklayınız.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.