Skip to main content

Bitcoin haftaya güçlü bir başlangıç yaparak Ağustos’tan beri en yüksek işlem değerini gördü.

Bitcoin’in değeri hafta sonunda dikkate değer bir yükseliş göstererek son 24 saat içinde %4 arttı. EgeMoney verilerine göre 2 Ekim’de 28.000 doları aşarak Ağustos’tan beri en yüksek işlem değerine ulaştı. Bu büyüme, spot Bitcoin borsa işlem fonları (ETF’ler) geleceği hakkında süregelen beklentilerin arasında gerçekleşti.

BTC grafik 02.10.2023

Bitcoin ETF’leri

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yakın zamanda bekleyen spot Bitcoin ETF’leri ile ilgili başvuruları sundu.

SEC, bu süreçlerin herhangi bir sonuca ulaşıldığını göstermediğini açıkladı. Düzenleyici, önerilen spot Bitcoin ETF’lerinin potansiyel olarak sahtekârlık ve manipülasyona karşı hassasiyet veya dayanıklılıkları da dahil olmak üzere çeşitli yönlerini halkın yorumlarına açık tutuyor.

Bu süreçler, muhtemelen spot Bitcoin ETF’lerinin emtia borsalarında işlem görmesini büyük ölçüde etkileyecektir. SEC, önerilen kural değişikliklerini onaylarsa, Bitcoin için yeni işlem fırsatları ortaya çıkabilir.

Kripto dünya SEC’nin kararını beklerken, Bitcoin’in değeri artmaya devam ediyor. Spot Bitcoin ETF’lerinin geleceği, Bitcoin’in işlem değeri ve genel kripto para piyasası için uzun vadeli etkilere sahip olabilir.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.