Skip to main content

Dev sosyal medya platformu  X üzerinde doğrulanmış bir hesap olan @Satoshi, neredeyse beş yıl süren pasiflik sonrasında yeniden ortaya çıktı ve 2 Ekim’de ilk tweetini attı. Kimileri hesabın Craig Steven Wright tarafından kontrol edildiğini ve şaka yapıldığını iddia ediyor.  Bu durum, Bitcoin (BTC) fiyatının yükseldiği ve ekim ayındaki performans tarihine benzeyen ilginç bir zamanda gerçekleşiyor.

Satoshi 5 Yıl Sonra Yeniden Ortaya Çıkıyor

Bu paylaşımda, Bitcoin‘in teknik inceleme sürecinde göz ardı edilen farklı yönlerine odaklanılacağı belirtildi.

“Bitcoin, bir yüklem makinesidir (predicate machine). İlerleyen aylarda, beyaz kağıtta açıkça yer almayan farklı yönleri keşfedeceğiz. Bu yönler, Bitcoin’in tüm parçalarıdır ve önemlidir. Bazı fikirlerin ilk yıllarda üzerinde durulduğu, şimdi ise bu fikirleri genişletme ve açıklama zamanıdır.”

Bitcoin’in yaratıcısı olan ve hala kim olduğu bilinmeyen Satoshi Nakamoto’nun hesabından bir paylaşım yapılması, kripto topluluğu içinde büyük bir olay haline geldi.

Yıllar önce bir forum paylaşımı yaparak ardından ortadan kaybolan Satoshi için birçok iddia ortaya atılmıştı. Kripto sektöründe bazı kişiler, Satoshi Nakamoto olduğunu iddia etse de hiçbiri bunu ispatlayamadı. Bu gelişme, kripto dünyasında büyük bir heyecan yaratmış durumda. Ancak Satoshi Nakamoto’nun kimliği hala bir sır olarak kalmaya devam ediyor.

Satoshi’nin hesabından yapılan paylaşımın 1 Ekim’de gerçekleşmesinin önemi ise genellikle varlıkların değerinin yükselmesidir. Verilere göre, varlıkların fiyatı ekim aylarında ortalama olarak %20 artıyor. Önde gelen kripto para birimi Bitcoin (BTC), bu yazı yazılırken EgeMoney verilerine göre 27,580 dolar seviyelerinden işlem görüyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.