Skip to main content

Haber muhabiri Jacquelyn Melinek, önümüzdeki Cuma günü önemli bir gelişme beklediğini ifade etti.

TechCrunch’ın tecrübeli kripto para birimi muhabiri Jacquelyn Melinek, 4 Ocak’ta bir açıklama yaparak, birden çok Bitcoin ETF’sinin (Borsada İşlem Gören Fon) yakında onay alacağını belirtti.

Melinek, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Konuya oldukça yakın kaynaklardan aldığım bilgilere göre, SEC, çeşitli şirketlerin Bitcoin spot ETF başvurularını onaylayacak.”

Bu tür eş zamanlı onaylar daha önce tahmin edilmiş olsa da, geçmişteki haberler bu kadar net ve kesin değildi.

Ark Invest’in CEO’su ve CIO’su Cathie Wood, şirketinin Bitcoin spot ETF başvurusuyla ilgili olarak, Ağustos ayında, farklı başvurular arasında benzerlikler nedeniyle birden fazla onayın aynı anda gerçekleşebileceğini öne sürdü. SEC’in geçmişte Bitcoin ve Ethereum vadeli işlem ETF’lerini peş peşe onayladığına da dikkat çekti.

Cuma Günü ETF Onayı Bekleniyor

Melinek, “Yarın önemli bir gelişme bekliyorum.” diyerek, beklentilerini dile getirdi, ancak bu beklentinin kesin bir onayı ifade edip etmediğini açıklamadı.

FOX Business’dan diğer gazeteciler, SEC’in 5 gün sonra olacak son tarih öncesinde, 5 Ocak Cuma günü onayları duyurabileceğini öngördüler.

Onayın yakın olduğuna dair başka işaretler de var. Grayscale, VanEck ve Fidelity gibi başvuran birkaç şirket, 4 Ocak’ta SEC’ye 8-A kayıt beyanlarını sundu.

SEC, bu ETF’leri listeleyecek Nasdaq, NYSE ve Cboe BZX borsalarıyla 3 Ocak‘ta bir toplantı gerçekleştirdi. FOX Business muhabiri Eleanor Terret’e göre bu toplantıda, yorumlar sonuçlandırıldı. Bloomberg ETF analisti Eric Balchunas, yorumların tamamlanmasının onay sürecinin bitmiş olduğuna işaret ettiğini, ancak ek başvuruların beklenmekte olduğunu belirtti.

SEC, Cuma günü bir spot Bitcoin ETF onayı yapmazsa, 10 Ocak’ta Ark Invest’in başvurusuna karar vermek zorunda kalacak. SEC başvuruları reddetme hakkına sahip olsa da, Bloomberg ETF analistleri, Ark Invest’in 10 Ocak’taki son tarihine kadar bir ya da daha fazla ETF’nin %90 olasılıkla onaylanacağına inanıyorlar.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.