Skip to main content

Bu ay içerisinde onaylanması beklenen spot Bitcoin ETF‘leri için BlackRock ve Grayscale, Goldman Sachs ile işbirliği yapmayı düşünüyor.

Spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF) alanında lider olan iki şirket, Goldman Sachs‘ı önemli bir ortak olarak düşünüyor. CoinDesk’in 3 Ocak tarihli haberine göre, bu işbirliği Goldman Sachs‘ın piyasa talebine göre ETF hisselerini oluşturup geri almasını içerecek.

Ancak Goldman Sachs ile yapılacak olan bu işbirliği henüz kesinleşmedi. İlgili şirketler bu konuda herhangi bir resmi açıklama yapmadı ve Goldman Sachs‘ı resmi belgelerine dahil etmedi. CoinDesk, bu bilgiyi anonim kaynaklardan aldığını belirtti. Reuters tarafından yapılan ayrı bir haberde, Goldman Sachs ve BlackRock’ın yorum yapmaktan kaçındığı, Grayscale’in ise hemen bir yanıt vermediği ifade edildi.

Goldman Sachs‘ın dünya çapında en büyük otuz banka arasında yer alması, onun herhangi bir ETF sağlayıcısı için önemli bir ek olacağını gösteriyor.

Bilinen Bazı Yetkili Sağlayıcılar

Bazı ETF başvuru sahipleri, işbirliklerindeki diğer yetkili sağlayıcıları zaten açıkladı. Örneğin, BlackRock son başvurusunda Jane Street Capital ve JPMorgan’ı yetkili sağlayıcı olarak belirtti, Valkyrie ise Jane Street Capital ve Cantor Fitzgerald ile çalıştığını duyurdu.

Benzer şekilde, Invesco son değişikliklerde Virtu ve JPMorgan’ı yetkili sağlayıcı olarak listelerken, WisdomTree ve Fidelity de Jane Street Capital’i bu rolde gösterdi. Grayscale ise son değişikliklerde yetkili sağlayıcıların isimlerini açıklamasa da, 2022 raporlarına göre Jane Street ve Virtu ile çalışması bekleniyor.

CoinDesk’e göre, büyük bir ticaret firmasından alınan bilgilere dayanarak, her spot Bitcoin ETF‘nin beş ile on arasında yetkili sağlayıcıya sahip olabileceği tahmin ediliyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Ark Invest ve 21Shares tarafından yapılan bir spot ETF başvurusu hakkında 10 Ocak Çarşamba gününe kadar karar vermek zorunda. Sektör uzmanları, SEC’nin bu tarihte birden fazla ETF başvurusunu onaylayabileceğine inanırken, bazıları 5 Ocak Cuma günü erken bir onayın mümkün olabileceğini düşünüyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.