Skip to main content

Halving Haftası Bizi Neler Bekliyor?

Tarih Saat Döviz Olay Beklenti Önceki Ay Açıklanan Veri
16.04.2024 04.00 ARB Arbitrum Kilit Açılışı
16.04.2024 21:00 XRP SEC ve Ripple arasında duruşma öncesi uzlaşma konferansı 
17.04.2024 12:00 EUR Euro Bölgesi Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) (Yıllık) (Mar) 2,4% 2,6%
17.04.2024 15:30 USD ABD İşsizlik Haklarından Yararlanma Başvuruları 214K 211K
20.04.2024 12:00 BTC Bitcoin halving’i 
20.04.2024 DOGE Dogecoin günü.

Geçtiğimiz hafta, İran ve İsrail arasındaki gerginlik Bitcoin fiyatında ciddi bir düşüşe neden oldu ve 60 bin dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu süreçte, altcoinler de %30’a varan düşüşler yaşandı. Ancak İsrail’in İran saldırılarını engellemesi ve durumun gelişmemesi, kripto para piyasasında ve geleneksel piyasada bir miktar rahatlama sağladı. Pazar günü başlayan yükseliş trendiyle Bitcoin, iki günde %7’lik bir artışla 66.500 dolara ulaştı. Bu durumda, altcoinlerde de önemli bir toparlanma eğilimi görüldü.

20 Nisan Cumartesi günü saat 12:00 ‘de Bitcoin Halving gerçekleşmesi bekleniyor. Bitcoin Halving Nedir detaylı öğrenmek için tıklayarak Bitcoin Halving ile ilgili blog yazımızı inceleyebilirsiniz.

Hong Kong’dan ETF Onayı

Hong Kong bugün, China Asset Management, Harvest Global, Bosera ve HashKey tarafından yönetilen bir dizi spot Bitcoin ve Ethereum ETF başvurusunu onayladı. Çin’in önde gelen varlık yöneticisi China Asset Management, Hong Kong biriminin spot kripto ETF’leriyle ilgili perakende varlık yönetimi hizmetleri sunmak için Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu’ndan onay aldığını belirtti.

Bitcoin Dominans’da Son 3 Yılın Zirvesi

Bitcoin’in dominansı, altcoinlerin zayıf performansıyla son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Tradingview verilerine göre, 13 Nisan’da Bitcoin’in dominansı %57’ye kadar yükseldi. Bu sırada, piyasa değerine göre ilk yirmi kripto para biriminin çoğu %15’ten fazla değer kaybetti. İran-İsrail arasındaki gerilimin de azalmasıyla beraber Bitcoin tarafında yaşanan hareketlenmeler hakimiyetin yükselmesini sağlamış oldu. Şu anda da 55.36 seviyelerinden işlem görmekte.

 

Gerçek Bitcoin Dominans’a baktığımızda ise %74.55 seviyelerinde olduğunu görmekteyiz. Gerçek Bitcoin Hakimiyet Endeksi, Tüm ICO’ları, sabit paraları ve diğer merkezi projeleri hariç tutarak Bitcoin Dominans’ını hesaplar. Bu yüzden de değeri farklı çıkıyor.

Bitcoin Hakimiyet Grafiği ve Endeksi [Bugün ve Geçmiş] (bitbo.io)

 

BTC:

 Teknik açıdan EgeMoney websitemizde yer alan   ITB analizleriyle Bitcoin’i değerlendirecek olursak;

 

Elinde Bitcoin tutanların karda olanların oranını %93 olarak görüyoruz.Halving haftasındayız Cumartesi halving gerçekleşmesini bekliyoruz. Geçmiş yıllarda halving sonrası sert satışlar gördük. Ve toplam borsa çıkışları 10 milyar doları geçtiğini de görmekteyiz. Açtığımız işlemlerde dikkatli olmakta yarar var. ITB analizlerine göre 4 ‘’Ayı’’ 2 ‘’Boğa’’ beklentisi mevcut 1 de ‘’Nötr’’. Sayfayı yenileyerek değişen değerleri görebilir ve güncelleyebilirsiniz. Özellikle Halving döneminde yapmış olduğunuz işlemlerde ‘’ Kar Al ‘’ ve ‘’ Zarar Durdur ‘’ emirlerini kullanmak işlem sağlığı açısından yararlı olabilir.

 

‘’Bu araştırma raporunda yer alan yatırım bilgi ve yorumları yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.’’

 

Araştırma Uzmanı at EgeMoney

Uzmanlık alanlarım arasında temel ve teknik analiz, portföy yönetimi, risk analizi ve pazar araştırması bulunmaktadır. Hızla değişen piyasa koşullarına uyum sağlama ve rapor üretme benim önceliklerim arasındadır. Finansal geleceğinizi şekillendirmek ve karar alma süreçlerinize değer katmak amacıyla araştırmalarımı EgeMoney platformu üzerinden sizlere sunuyorum.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.