Skip to main content

Vitalik Buterin, Ethereum transferlerinin ‘hayır kurumlarına veya kar amacı gütmeyen projelere’ yapıldığını söyledi.

Ethereum’un (ETH) kurucu ortağı Vitalik Buterin, son zamanlarda ETH‘lerini satıyor olabileceği yönündeki spekülasyonları reddetti ve 2018 yılından bu yana bu dijital varlığı kişisel kazanç için satmadığını belirtti.

“2018’den beri kişisel kazanç için ETH satmadım.” dedi.

Son dönemde, bazı medya kuruluşları Buterin ile bağlantılı cüzdanların ETH’leri borsalara gönderdiğini ve bu yüzden kripto parayı sattığını iddia etti.

Bu bağlamda, Etherscan verilerine göre, Ethereum‘un kurucu ortağına bağlı bir cüzdanın Eylül ayında yedi gün içinde borsalara, bilinmeyen adreslere ve bir Gnosis Safe Proxy cüzdanına toplamda 1,000 ETH gönderildiği bildirilmişti.

Bu işlemler, Ağustos ve Mart aylarında yapılan diğer işlemlerle benzer bir eğilim izledi ve Buterin’in sessizce varlıklarını çeşitlendirdiği spekülasyonlarına yol açtı.

ETH Bağışı İddiası

Ancak Buterin, 17 Ekim tarihli bir Warpcast gönderisinde, raporlanan işlemlerin “hayır kurumu, kar amacı gütmeyen veya diğer projelere” yapılan bağışlar olduğunu açıkladı.

Buterin, bu işlemlerin kendisinin doğrudan varlık satması olmadığını, “alıcıların masrafları karşılamak için satmak zorunda olduğunu” belirtti.

Bu açıklama, Buterin ile ilişkilendirilen hayır kurumlarından biri olan Kanro’nun son zamanlarda yaptığı işlemlerle uyumlu. Kanro, geçtiğimiz hafta 15 milyon dolar değerinde USDC stablecoin’ini çoklu imzalı bir cüzdana gönderdi. Bu cüzdan daha sonra Coinbase’e iki işlemle 500,000 dolar ve Gemini’ye 14.93 milyon dolar gönderdi.

Bu arada, Arkham Intelligence verilerine göre Buterin, adresinde yaklaşık 390 milyon dolar değerinde 250,000 ETH birimi tutuyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.