Skip to main content

Ethereum’un kurucu ortağı Vitalik Buterin, kripto paraların en büyük faydasının gelişmekte olan ekonomilerde olduğunu düşünüyor. CNBC ile yaptığı röportajda, gelişmiş ülkeler genellikle kripto paraları spekülatif bir yatırım olarak görmesine rağmen, Buterin en önemli kullanım alanlarının düşük gelirli ülkelerde olduğunu söyledi.

CNBC‘nin aktardığına göre, Buterin bu tür ülkelerde kripto paraların uluslararası ödemeler, tasarruf seçenekleri ve uluslararası ekonomiye erişim gibi temel finansal hizmetler sağlayabileceğini belirtti. Ethereum’un kurucu ortağı, Arjantin gibi yerlerde kripto paralara olan ilginin teknoloji merkezi olan San Francisco gibi şehirlere göre daha fazla olduğunu fark etti.

Buterik İçin Blok Zincirin Geleceği

Buterin, gelişmekte olan ülkelerde kullanıcıları sisteme dahil etmek için merkezi borsaların önemli olduğunu kabul etti. Ancak, ideal geleceğin insanların doğrudan blok zincir ağlarında işlem yapabildiği bir dünya olduğunu düşünüyor. Buterin, bu vizyonun gerçekleşebilmesi için blok zincirlerin çok daha kolay ve güvenli hale gelmesi gerektiğini ifade etti. Örneğin, 5 sentin altında işlem ücretleri, başarısız işlemlerin minimumda olması ve yüksek güvenlikli cüzdan çözümleri gibi hedefler sıraladı.

Vitalik Buterin, Ethereum‘un yaratılmasındaki rolü ile kripto sektöründeki en etkili isimlerden biri olmaya devam ediyor. Görüşleri, şu anda en çok benimsenen endüstri alanlarını ve gelecekte ortaya çıkabilecek trendleri anlamamıza yardımcı oluyor. Zaman gösterecek olsa da, Buterin kripto paraların global olarak en çok ihtiyaç duyulan alanlarda somut fayda yaratabileceği konusunda iyimser bir bakış açısı sunuyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.