Skip to main content

SEC Başkanı Gary Gensler, çoğu kripto paranın ajansın menkul kıymet düzenlemeleri kapsamına girdiği düşüncesinde ısrarlı.

Ripple (XRP) şirketinin hukuk şefi Stuart Alderoty, Amerika’nın Menkul Kıymet ve Borsa Komitesi (SEC) Başkanı Gary Gensler’in, Senato Mali Hizmetler Komitesi önünde yanıltıcı ifadeler kullanabileceğini iddia etti.

27 Eylül’de X hesabında bir gönderi paylaşan Alderoty, Gensler’in ‘kripto varlık menkul kıymetleri pazarı’ olduğunu ve token’lerin yatırım sözleşmesi olarak kabul edilebileceğini iddia edebileceğini belirtti. Alderoty, bu ifadenin Ripple davasında bir yargıcın verdiği tarihi karara göre yanlış olduğunu söyledi. Alderoty,

“Belki bir temsilci 13 Temmuz 2023 Ripple kararından bu cümleyi okur: “XRP, dijital bir token olarak, yatırım sözleşmesi gereksinimlerini yerine getiren bir “sözleşme, işlem veya plan” değildir.” dedi.

Gensler Ne Söylemeyi Planlıyor?

SEC Başkanı Gensler, Senato Mali Hizmetler Komitesine vermiş olduğu yazılı ifadeye göre, kripto endüstrisinin Komisyon’un gözetimine girdiğine dair görüşlerini yineleyecek.

Gensler, “çoğu kripto token’ının menkul kıymet yasalarına tabi olduğu” konusundaki görüşünü tekrarladı ve kripto sektörünün mevcut yasalara uymadığını belirtti. Gensler, kripto aracılarının, borsalar gibi, menkul kıymet yasalarına da uyması gerektiğini belirtti.

SEC Başkanı, Komisyon’un yaptığı yasama çalışmalarını da övdü ve

“SEC, kripto güvenlik pazarlarına yönelik kuralları açıkladı. Bu, ‘DeFi’ sistemleri de dahil olmak üzere kripto varlık menkul kıymetleri ticareti yapan platformlara mevcut kuralların geçerli olduğunu tekrarladı.” dedi.

Ayrıca, SEC’nin yatırımcıları korumak için yanlış yapanlara karşı yaptırım uyguladığını sonuç olarak belirtti.

Gensler’in kripto endüstrisine yönelik sıkı düzenleyici yaklaşımı, SEC’nin onlarca yıllık menkul kıymet yasalarını, merkezsiz özerk organizasyonlar (DAO) ve merkezsiz finans (DeFi) protokolleri gibi yeni kripto finans modellerine nasıl uyguladığı konusunda eleştiriler aldı.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.