Skip to main content

Tether, rezervlerinden teminatlı kredileri çıkarmaya olan bağlılığını sürdürdüğünü belirtti.

Stablecoin üreticisi Tether (USDT), bu yıl içerisinde hizmeti kaldıracağını açıklamasının ardından sessizce teminatlı ödünç verme hizmetlerine devam etti.

Wall Street Journal’ın Tether’in çeyreklik finansal güncellemesini kullanarak yaptığı habere göre, stablecoin üreticisinin kredi varlıkları bir önceki çeyrekte kaydedilen 5.3 milyar dolardan 30 Haziran itibariyle 5.5 milyar dolara yükseldi. Tether sözcüsü, artışın “şirketin uzun süredir ilişki içerisinde olduğu müşterilerden gelen birkaç kısa vadeli kredi talebinden” kaynaklandığını ifade etti.

Bu kredi hizmetleri, Tether’ın borçlulara USDT tokenleri üzerinden krediler vermesini içeriyor. Piyasa gözlemcileri, borçlunun geri ödeme yapma veya stablecoin üreticisinin kredileri hemen satma garantisi olmaması nedeniyle bu uygulama konusunda endişelerini dile getirdi. Ayrıca, Tether, borçluların sağladığı teminat türü hakkında yeterli şeffaflığı sağlamıyor.

Geçen yıl, Celsius, BlockFi ve diğerleri gibi kripto para ödünç verme hizmeti sağlayıcıları, iş modellerini olumsuz etkileyen rekor piyasa düşüşünün ardından faaliyetlerini durdurmuştu.

Tether, rezervlerinde tuttuğu “teminatlı kredilerin aşırı teminatlandırıldığı ve son derece likit varlıklarla kapsandığı” konusunda sürekli olarak ısrar etse de, iş modelinin başarısız olması kripto para sektörü için felaket olabilir. Zira Tether’in USDT stablecoin’i piyasadaki en büyük stablecoin olduğu biliniyor.

Tether, Teminatlı Kredileri Kaldırmaya Olan Bağlılığını Sürdürüyor

21 Eylül’de yapılan bir açıklamada, Tether, rezervlerinden teminatlı kredileri çıkarmaya olan bağlılığını sürdürdüğünü belirtti.

Stablecoin üreticisi, kredileri ne zaman kaldırmayı planladığına dair kesin bir zaman dilimi belirtmedi. Ancak, bir sözcüsü WSJ’ye şirketin bu tür kredileri önümüzdeki yıl içerisinde kaldırmayı planladığını belirtti.

Bu arada, stablecoin üreticisi, teminatlı kredilere dair artan endişelere yanıt vererek, “şirketin, net sonuç olarak teminatlı kredi maruziyetini etkili bir şekilde azaltmak için 3.3 milyar doların üzerinde fazla rezerve sahip olduğunu” belirtti.

Şirket şunları ekledi:

“Finansal piyasalar hakkında minimum bir bilgisi olan herkes, 3.3 milyar dolar fazla özsermayeye sahip olan ve yıllık 4 milyar dolar kar elde etmeye yönlendiren bir şirketin, teminatlı kredileri dengeleyip bu karları şirket bilançosunda tuttuğunu kolayca görebilir.”

 

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.