Skip to main content

tether usdt nedir

Tether (USDT), her daim istikrarlı bir fiyat noktası sağlamak amacıyla tasarlanmış “Sabit coin” olarak da bilinen bir kripto para birimidir. USDT kripto para birimi, internet üzerinde dolar gibi işlem görmesi amacıyla Tether Limited Şirketi tarafından oluşturulmuştur. Bu para biriminin her token’ı 1.00 USD’dir ve fiziksel rezervlerde de 1.00 USD olarak rezerve edilmektedir.

Tether, devlet teminatlı bir sabit coin’dir. Bu ise USD, CAD, AUD ve hatta Yen (JPY) gibi devlet garantili bir para birimi ile desteklenen bir sabit coin olduğu anlamına gelmektedir. Tether; USDT kullanıcılarına şeffaf bir ortam, istikrar ve düşük ücretler sunmasının yanı sıra devlet garantili para birimleri ve blokzincir varlık türleri arasındaki açığa köprü oluşturmak için oluşturulmuştur.

Tether, Temmuz 2014’te piyasaya sürüldü ve Kasım 2014’te Tether olarak yeniden markalandı. Şubat 2015’te ise işlem görmeye başladı.

Mayıs 2022 itibarıyla Tether, Bitcoin ( BTC ) ve Ethereum’dan ( ETH ) sonra üçüncü en büyük kripto para birimi ve yaklaşık 83 milyar dolarlık piyasa değeriyle en büyük stablecoin oldu.

Tether Nasıl İşler?

İşleme alınan her bir Tether (USDT), bir ABD doları değerinde varlıklar ile desteklenmektedir. Tether’lerın tamamı başlangıçta Omni Layer protokolü aracılığıyla Bitcoin blok zincirinde işleme alınmıştı, ancak Tether’in şu anda desteklediği herhangi bir zincirde de işleme alınabilmektedir. Tether (tek bir ABD Doları birimi) işleme alındıktan sonra, işleme alındığı zincirdeki diğer herhangi bir para birimi veya tokenle aynı şekilde kullanılabilir. Tether şu anda Bitcoin, Ethereum, EOS, Tron, Algorand ve OMG Ağ blok zincirlerini desteklemektedir.

Bir kullanıcı, USDT satın almak için itibari para satarak Tether’in rezervine itibari para yatırdığında, Tether karşılık gelen dijital miktarı token olarak verir. USDT daha sonra gönderilebilir, saklanabilir veya değiştirilebilir.

Tether, Rezerve Kanıtı (Proof Of Reserves) programı kullanmaktadır. Bu durum ise, herhangi bir zaman diliminde rezervlerinin dolaşımdaki Tether sayısına eşit veya daha büyük olacağı anlamına gelmektedir.

 

Tether(USDT) Nasıl Satın Alınır?

Tether almak için EgeMoney’de hesabınızın olması gerekmektedir. Daha önce üye olduysanız giriş yapınız. Üye değilseniz hızlıca üye olup ikinci adıma geçebilirsiniz.

Hesabınıza Türk Lirası Yatırarak “Yatır / Çek” sekmesinden 7/24 Türk Lirası gönderebilirsiniz.

Tether (USDT) Almak için “Al/Sat” sekmesinden hesabınızdaki TL ile anında dilediğiniz kadar Tether alabilirsiniz!

 daha fazla bilgi için blog sayfamızı takip ediniz.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.