Skip to main content

New York Eyaleti Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) 18 Eylül’de eyaletteki sanal para işletmeleri için yeni gereksinimleri belirtti.

Wall Street Journal’a göre, yeni kurallar esas olarak kripto paraların listelenmeme (delist) edilmesi üzerine yoğunlaşıyor. NYDFS Başkanı Adrienne Harris şunları söyledi:

“Bir zamanlar birinin uygun olduğunu düşündüğü bir paranın artık öyle olmadığını anladığımızda ve yeni risklerin ortaya çıktığını ya da paranın kötüye kullanıldığını gördüğümüzde, firmalarımızın tüketicileri koruyarak ve güvenliği sağlayarak bu parayı listelememe yöntemini bulmasını istiyoruz.”

NYDFS’nin açıklamasına göre, önerilen kurallar 2020’de ilk olarak yayınlanan orijinal rehberliği genişletiyor. Bu kurallar, kripto firmalarının yeni kripto paraları kabul etme ve listeleme politikaları oluşturmasına olanak tanıyor.

Bu kurallar, şirketlerin NYDFS tarafından tanınan tokenleri politika oluşturmadan veya önceden onay almadan listeleyebileceği “yeşil listeli” kripto paralara da izin veriyor. Ajansın yeşil listesi şu anda Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve PayPal’ın yeni duyurulan PayPal Doları (PYUSD) da dahil olmak üzere altı stabilcoin’i içeriyor.

Yeni rehberin büyük bir kısmı Harris tarafından açıklanan listelememe gereksinimleriyle ilgili. Bu düzenlemeler, şirketlerin kendi politikalarını oluşturmasına izin verse de, listeleme politikası olmayanlar dahil olmak üzere tüm şirketlerin bir listelememe politikası oluşturması gerekmekte.

Yeni kurallar, coin listeleme politikaları için artırılmış risk değerlendirme standartlarını ve perakende ürünler ve hizmetler için daha önemli gereksinimleri de içeriyor. NYDFS, bu öneriye 20 Ekim 2023’e kadar kamu yorumu yapılmasını kabul ediyor. Yeşil listeli tokenlere ilişkin yeni kuralların da hemen yürürlüğe girdiği görülüyor.

NYDFS’den Katı Kripto Kuralları

New York’un, kripto para kuralları konusunda oldukça katı olduğu biliniyor. Eyalette faaliyet gösteren veya müşterilere hizmet veren tüm kripto şirketlerinin NYDFS’den bir BitLicense ya da sınırlı amaçlı bir güven şirketi belgesi alması gerekmekte. Bugüne kadar ise sadece 33 şirket bu lisanslardan bir kombinasyonunu aldı.

NYDFS, şirketlere kurumsal ve kurumsal olmayan kripto varlıklarını ayrıştırmalarını tavsiye etti ve kripto şirketleri için yeni denetim ücretleri duyurdu. Eyalet, New York Başsavcılığı aracılığıyla da kripto para düzenlemelerini uyguluyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.