Skip to main content

DeFillama verilerine göre, Solana blockchaini 2 Ekim’de toplam kilitli varlık değerinde (TVL) yıllık bir zirve yaptı ve bu değer $335 milyona ulaştı.

Son verilere göre, TVL  şu an $329.59 milyon. Ancak bu artış, yatırımcıların ağın merkezi olmayan finans (DeFi) ekosistemine olan ilgisini gösteriyor.

Bu artış, geçen yılın trendinden büyük bir sapma. 2022’de Solana’nın DeFi TVL’si, SOL’un değerindeki düşüş ve genel piyasa düşüşünden etkilenerek azaldı. Projenin iflas eden FTX ile ilişkilendirilmesi bu düşüşü daha da kötüleştirdi. Ancak ağ bu yıl bir büyüme yaşadı ve TVL değeri $210 milyondan şu anki seviyelere yükseldi. Bu, yılın başından bu yana yaklaşık %40’lık bir artışı temsil ediyor.

Ancak bu son büyümeye rağmen, Solana’nın DeFi TVL’si, 2021 boğa piyasasının zirvesinde $10 milyarı aştığı tüm zamanların en yüksek seviyesinin oldukça altında. O dönemde Solana blockchaini potansiyel bir “Ethereum katili” olarak anıldı.

Solana Hala Büyük Zorluklarla Karşı Karşıya

Solana ekosistemi bu yıl dikkat çekici bir büyüme gösteriyor. Visa, Shopify gibi büyük geleneksel kurumlar tarafından benimseniyor. Ancak blockchain ağı hala büyük zorluklarla karşı karşıya.

Solana’nın SOL jetonu, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) Binance ve Coinbase dahil olmak üzere büyük kripto para borsalarına karşı yasal hareketlerinde menkul kıymet olarak etiketlediği birçok dijital varlıktan biri oldu.

Bu sınıflandırma, Revolut, Bakkt gibi bazı ticaret platformları tarafından varlığın hızla kaldırılmasına neden oldu.

Bunun yanında, ağın jetonu, iflas eden FTX’in SOL’da 1 milyar doların üzerinde bir pozisyon da dahil olmak üzere büyük dijital varlık tutarını satma hareketini mahkemenin onaylamasıyla önemli bir satış baskısıyla karşı karşıya.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.