Skip to main content

4 Ekim’de XRP fiyatı, Ripple’ın SEC’ye karşı yasal zaferi sonrasında yükseldi. Özellikle, Federal Hakim Analisa Torres, Ripple Labs kararına olan itirazlarını reddederek menkul kıymetler düzenleyicisine büyük bir darbe vurdu. Aynı gün Ripple, Singapur’da önemli bir ödeme kurumu lisansı aldığını duyurdu. Bu, Asya-Pasifik bölgesine genişleme yönündeki en son adımını işaret ediyor.

Ripple, Asya-Pasifik Genişlemesini Sürdürüyor

Singapur Para Otoritesi (MAS)’nin Ripple’a ilk aşama izni vermesinden dört aydan kısa bir süre sonra, bu blockchain şirketi şimdi Asya şehir devletinde faaliyet göstermek için tam bir lisans aldı. Şirket:

“Ripple’ın işlerinin %90’dan fazlası ABD dışında ve Singapur ile birlikte Asya Pasifik, en hızlı büyüyen bölgelerinden biri.” dedi.

Kripto hizmetleri sağlayıcısı, ödeme hizmetlerinin daha yaygın kabul görmesi için Asya-Pasifik bölgesine yoğunlaşacaklarını ifade etti. Şirketin personel sayısı son bir yılda iki katına çıktı. Ripple Başkanı Monica Long, “Asya-Pasifik bölgesindeki iş hacmi büyük ölçüde arttı.” diye  belirtti.

XRP Açısından Bu Neyi İfade Ediyor?

Kuşkusuz, Ripple’ın Singapur ve APAC’a olan genişlemesi şirket ve XRP tokeni için olumlu bir gelişme olacaktır.

Anahtar bölgelerde lisans ve ortaklıklar elde ederek, Ripple XRP‘nin erişilebilirliğini ve kullanım alanlarını genişletebilir, daha çok kullanıcı ve yatırımcının kripto varlığına ilgisini çekebilir.

Ancak çarşamba günü açıklanan mahkeme kararı, XRP’nin fiyatının artmasına daha fazla katkıda bulunabilir. Bu yılın başlarında, Hakim Torres, Ripple’ın XRP’nin halka açık borsalardaki satışlarının menkul kıymet düzenlemelerine aykırı olmadığına hükmettiğinde, XRP’nin değeri sıçradı.

SEC, karara itiraz etmek için izin istedi, ancak Torres, bulguları hakkında “ciddi bir görüş ayrılığı olmadığına” karar verdi ve itirazı reddetti.”

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.