Skip to main content

SHIBA INU (SHIB) Nedir?

Shiba INU, ‘Ryoshi’ adı verilen anonim kişi ya da kişiler tarafından yaratıldı. 2020 yılının ağustos ayında piyasaya sürüldü.

Shiba Inu nedir?  Japonların meşhur av köpeği Shiba’dan ilham alarak oluşturulmuş bir şaka tokenıdır. Ethereum (ETH) blok zincirinde oluşturulmuş bir altcoin olan SHIB, Dogecoin (DOGE) alternatifi olarak düşünülmektedir.

Tokenin Woofpaper bültenine göre, kendi bağımsızlığını koruyamayan kripto paraların varlığı sallantıdadır. Shib Ordusu olarak bilinen Shiba Inu topluluğu, sıfırdan başlayarak bir koinin merkezi bir ekibi, finansmanı ve doğrudan liderleri olmadığında merkeziyetsizliğin gerçekten işe yarayıp yaramadığını görmeye çalışıyor.

SHIB Token Projesi

SHIB token, Ethereum (ETH) blok zincirinde ERC-20 standardında oluşturulmuş bir kripto para birimidir. Shiba Inu ekosisteminin kripto para birimi olan ve SHIBArmy tarafından desteklenen SHIB token, bir şaka tokenı olarak başlamıştır. Yani en başta bir fayda ya da yönetişim tokenı değildi. Ancak zamanla Shiba Inu ekosistemi geliştikçe SHIB tokenın çeşitli işlevleri de ortaya çıkmıştır.

Shiba Inu Ağı Nasıl Güven Altına Alınıyor?

Shiba Inu ağı, SHIB stake etme süreciyle güvence altına alınıyor. Ayrıca şu anda İş İspatı (PoW) konsensüs mekanizmasını kullanan Ethereum ağına da dayanmaktadır. Ancak, PoW zaman alıcıdır ve enerji açısından verimsizdir. Bu nedenle Ethereum, ağ için daha ucuz ve daha hızlı işlemler getirerek Proof of Stake (PoS)’e geçiyor.

Shiba Inu (SHIB) Projesini Özel Yapan Nedir?

Shiba Inu (SHIB) diğer şaka ve meme coinlerin aksine ShibaSwap, Shiba Inu Incubator ve Shiboshi NFT’leri gibi projelerde işlevselliğe sahiptir. İnternet sitesi üzerinden Shiba Inu, SHIB topluluğunu NFT dünyasına taşır. Dünyanın dört bir yanından Shiba köpeği temalı eserler üreten sanatçıları destekler.

Shiba Inu (SHIB) topluluğu birçok bağış kampanyası da düzenlemiş ve düzenlemektedir. Bu kampanyalarda SHIB token ile bağış toplanır.

SHIB Token Nasıl Alınır?

Shib almak için; https://egemoney.com/tr/market

SHIB token, EgeMoney üzerinden alınıp satılabilmektedir. Sizler de EgeMoney’de hesap açarak SHIB/USDT ve SHIB/TRY paritesinde işlem yapabilir ve SHIB satın alabilirsiniz.

Daha fazla bilgi için; https://blog.egemoney.com/

 

 

 

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.