Skip to main content

EgeMoney soğuk cüzdan nedir?Soğuk Cüzdan Bitcoin ve diğer alternatif kripto para birimlerini depolamak için kullanılan çevrimdışı cüzdanlara verilen genel addır.

Kripto para birimlerinin internet üzerinden gelecek risklere karşı güvende olması için çevrimdışı olarak saklanabilmesine yardımcı olur.

Avantajları:

  • Çoğu kripto para cüzdanlarının dijital olmasının yanı sıra soğuk cüzdanların farkı çevrimdışı şekilde kripto paraları saklamasıdır. 
  • Buradaki asıl amaç ise olası saldırılara karşı güvenliği daha üst seviyeye taşımak ve erişimi en aza indirmek.

Soğuk ve Sıcak Cüzdan Arasındaki Fark Nedir?

Kripto para birimlerini saklamanın birçok yolu vardır. Soğuk depolamanın yanı sıra en popüler yöntemlerden biri de “sıcak depolama” dır. Sıcak cüzdanlar, her zaman internete bağlı olan cüzdanlardır. Kripto para birimleri için soğuk ve sıcak cüzdan arasındaki farklar nelerdir?

  • Maliyet : Maliyet söz konusu olduğunda, genellikle sıcak cüzdanlar kazanır. Çoğu sıcak cüzdan ücretsizdir. Soğuk cüzdan seçenekleri ise ücretli olabilmektedir.
  • Kullanıcı deneyimi : Halihazırda internete bağlı olduklarından, sıcak cüzdanlar kullanıcılar için en uygun olma eğilimindedir. Kripto para transferini kolaylaştırmak için cüzdanı çevrimiçi bağlamanın ek bir adımı yoktur.
  • Güvenlik : Soğuk cüzdanların sıcak cüzdanlara göre avantajlı olmasının birincil yolu güvenliktir. Sıcak cüzdanlar, çeşitli kriptografik korumalar sayesinde oldukça güvenlidir. Ancak, genel olarak soğuk cüzdanların güvenliği ile eşleşemezler.

Depolama yöntemi olarak sıcak veya soğuk cüzdan seçme ikilemini çözmek için birçok kripto para yatırımcısı her ikisini de kullanır. Basit işlemleri kolaylaştırmak için kripto para yatırımlarının küçük bir bölümünü sıcak bir cüzdanda, varlıklarının daha büyük kısmını ise daha güvenli bir soğuk cüzdanda tutmaktadırlar. Bu yaygın bir durumdur.

Soğuk Cüzdan nasıl kullanılır?

Siber suçların oldukça arttığı günümüzde soğuk cüzdan kullanımı oldukça yaygın hale gelmiştir. Kripto paralarınızı soğuk cüzdanlarda tutmak istiyorsanız, kağıt ya da donanım cüzdanlarından birini kullanmalısınız. İki durumda da cüzdanınızı kullanmak için başka bir cihaza ihtiyaç duyarsınız. Soğuk cüzdanlarınızı bağladığınız cihazlar üzerinden kripto varlıklarınız ile işlem yapabilirsiniz.

Teknik olarak, kağıt cüzdan özel anahtarınızı bir masaüstü cüzdanına aktarırsanız ve fonların sadece bir kısmını harcarsanız, kalan kripto paralarınız Bitcoin protokolü tarafından otomatik olarak oluşturulan bir “değişim adresine” gönderilir. Bu değişim adresini kontrol ederek, elle ayarlamazsanız kripto paralarınızı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Günümüzde çoğu yazılım cüzdanı, değişikliği sizin için halletmekte ve kalan kripto paraları cüzdanınızın bir parçası olan bir adrese göndermektedir.

Donanım cüzdanları ise kağıt cüzdanın güvenlik ve kullanılabilirlik açısından daha iyi bir elektronik sürümüdür. Özel anahtarların cihazdan ayrılmamasını garanti altına alırlar. Anahtarlar cihazın özel bir yerinde tutulur ve anahtarın kaldırılmasına izin verilmez.

Donanım cüzdanları çevrimdışı olduklarından, başka bir cihazla beraber kullanılmak zorundadır. Donanım cüzdanları yüksek güvenlikli yapıları sayesinde, bilgisayarlardan ve akıllı telefonlardan virüs kapmaz, özel anahtarlarını sızdırmaz. Kullanıcılar donanım cüzdanlarını bir cihaza bağlayarak bakiyelerini görüntüleyebildikleri ve işlem yapabildikleri bir yazılımla etkileşime geçerek bunları kullanırlar.

Daha fazla bilgi için blog sayfamızı ziyaret ediniz. :

https://blog.egemoney.com/

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.