Skip to main content

Bu yenilikçi fon, ProShares’in Bitcoin vadeli işlem ETF’si (BITO) gibi ürünlerin hisselerini içeriyor.

Amerikan varlık yönetimi şirketi Roundhill, 18 Ocak tarihli bir basın açıklamasıyla, ABD piyasasına yönelik ilk kapalı çağrı Bitcoin ETF‘sini duyurdu. Borsada işlem görmeye başlayan bu fon, Roundhill Bitcoin Kapalı Çağrı Strateji ETF adı altında ve Cboe BZX borsasında “YBTC” işlem koduyla listelendi.

Roundhill Yatırımlarının Baş Strateji Sorumlusu Dave Mazza, konuyla ilgili şunları söyledi:

“YBTC, yatırımcılara Bitcoin’e maruziyet ve yüksek gelir potansiyeli sunan benzersiz bir kombinasyon sağlıyor. [Ayrıca] Bitcoin’e maruziyet sunan bir kapalı çağrı ETF’sine olan talebe yanıt veriyoruz ve ABD piyasasına bu tür bir ürün sunan ilk şirket olmaktan dolayı memnuniyet duyuyoruz.”

Basın açıklamasında belirtildiği üzere, YBTC, Bitcoin ETF‘leri üzerinde uyguladığı kapalı çağrı stratejisiyle Bitcoin’e maruziyet sağlıyor. Fon, aylık gelir elde etmeyi ve bunu aylık bir üst sınır ile sınırlamayı hedefliyor.

Roundhill tarafından yapılan açıklamada, Bitcoin‘in operasyonel kar veya nakit akışı sağlamadığı, ancak önemli fiyat dalgalanmaları gösterdiği için, çağrı satışı stratejisiyle opsiyon geliri elde edebileceği ve bu geliri yatırımcılara aktarabileceği ifade edildi. Bu, kripto para yatırım seçeneklerinde bir eksikliği gidermeyi amaçlıyor.

Ayrıca Roundhill‘in internet sitesinde, fonun aktif olarak yönetildiği ve bu sayede yatırımcıların kendi ticaret stratejilerini uygulamak için ekstra zaman ve kaynak harcamasına gerek kalmadığı belirtiliyor. Bu yönetim biçimi, kapalı çağrı ETF’lerinin önemli bir özelliği olarak öne çıkıyor.

Fon, Doğrudan Bitcoin Yerine Vadeli İşlemlere Erişim Sunuyor

Bloomberg’in ETF analisti James Seyffart, Roundhill’in YBTC’sinin lansmanını değerlendirerek, “Fonun spot Bitcoin yerine vadeli işlemlere yatırım yaptığını ve opsiyonlar aracılığıyla getiri sağlayacağını” belirtti.

Roundhill’in internet sitesinde yer alan bilgilere göre, YBTC, doğrudan Bitcoin yatırımı yapmayan ve bir spot Bitcoin ETF‘i olmayan bir yapıya sahip. Bu strateji, YBTC’yi 10 Ocak’ta onaylanan BlackRock ve Fidelity gibi diğer Bitcoin ETF‘lerinden ayrıştırıyor.

Şu an itibarıyla 2.5 milyon dolarlık bir fon büyüklüğüne sahip olan YBTC’nin, %93.8’lik kısmı 2.35 milyon dolar değerinde ABD Hazine Bonolarından oluşuyor. Fonun geri kalan %7.35’lik kısmı ise, 184,376 dolar değerindeki ProShares Bitcoin Stratejisi ETF’si (BITO) hisselerinden meydana geliyor. Roundhill, fonun şu an için sınırlı miktarda kripto para ile ilgili hisselere sahip olduğu konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Roundhill’in bu yeni ürünüyle doğrudan ilgili olmayan bir gelişme olarak, Grayscale de kendi kapalı çağrı Bitcoin ETF‘sini piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu fon, şirketin yeni onaylanan GBTC ETF’sine doğrudan maruziyet sağlamak yerine, bir spot Bitcoin borsa yatırım fonuna yatırım yapacak.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.