Skip to main content

ABD’de, dijital varlıklar üzerindeki işlem raporlama kurallarının genişletilmesi için yeni düzenlemeler gerekiyor.

16 Ocak’ta, ABD’deki İç Gelir Servisi (IRS) ve Hazine Bakanlığı, tartışmalı $10,000 işlem raporlama kurallarının şu anda kripto para birimlerine uygulanmadığını açıkladı.

Bu kurumlar,

“İşletmeler, nakit alımlarını rapor etmeleri gerektiği gibi dijital varlık alımlarını şimdilik rapor etmek zorunda değillerdir. Hazine ve IRS’in yeni düzenlemeler yayımlamasına kadar bu durum geçerli olacak” dedi.

IRS ve Hazine’nin ek açıklamasında,

“Bu duyuru geçici bir rehberlik sağlıyor ve şu anda dijital varlıkların tek bir işlemde veya ilişkili işlemlerde nakit miktarı raporlama eşiğini karşılayıp karşılamadığına dair bir yükümlülük getirmiyor” denildi.

İlerleyen zamanlarda, dijital varlık alımlarına yönelik önerilen düzenlemeleri yayımlayacaklarını ve bu süreçte halkın yazılı yorumlarını alacaklarını ve isteğe bağlı olarak kamu duruşmaları düzenleyeceklerini belirttiler.

Raporlama Kuralının Geçmişi

Bu kural, işletmelerin $10,000’dan fazla nakit alımını 15 gün içinde Form 8300’de bildirmelerini gerektiriyor. Mevcut metin sadece nakit işlemleri kapsıyor ve dijital varlıkları açıkça dahil etmiyor. Ancak, “Infrastructure Investment and Jobs Act” adlı bir yasa ile dijital varlıkların nakit olarak kabul edilmesi öngörüldü.

IRS ve Hazine bu değişikliği kabul etti ama uygulamaya geçirilmesi için yeni bir rehberlik yayımlanması gerektiğini vurguladı.

CoinCenter adlı endüstri grubu, bu kuralların özellikle Ocak ayının başlarında kripto işlemlerine uygulanmaya başladığını iddia etti ve kuralların blockchain madencileri, doğrulayıcılar ve merkezi olmayan borsa kullanıcıları gibi uyum sağlayamayacak kurumlara uygulanabileceğine dair endişelerini dile getirdi.

CoinCenter ayrıca bu kurallara karşı dava açtı, ancak bu dava 2023 ortasından beri ilerleme kaydetmedi ve son duyurularda anılmadı. Bu nedenle, davanın son duyuruları tetiklemediği görülüyor.

Bu ertelenen kurallar, büyük işlemlere yönelik ek raporlama gereksinimlerini kapsıyor. Ancak, ABD’deki kripto yatırımcılarının ve işlem yapanların genel gelir vergisi kurallarına uygun olarak dijital varlıklarından elde ettikleri kazanç ve kayıpları rapor etmeleri gerekiyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.