Skip to main content

SEC’in XRP kararına hızla itiraz etme çabası Ripple tarafından tartışılıyor.

Ripple’ın (XRP) baş hukuk müşaviri Stuart Alderoty, 10 Ağustos’ta attığı tweetle ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) XRP kararına itiraz hakkının henüz olmadığını belirtti.

Alderoty, bu açıklamayı SEC’in XRP’nin programatik satışları hakkında Yargıç Analisa Torres’in kararına karşı içeriden bir itiraz hakkı için mahkemeden izin talep etme niyetini belirten bir belgeyi yanıtlarken yaptı.

SEC, XRP Kararına İtiraz Niyetini Gösteriyor

9 Ağustos‘taki belgede, finansal düzenleyici, aynı konuda iç bölgesel bölünmüş karara ilişkin içeriden bir inceleme ihtiyacı olduğunu belirtti. Yargıç Jed Rakoff’un Yargıç Torres’in kararına katılmadığını, Yargıç Rakoff’un SEC ve Terraform Labs arasındaki davayı yönettiğini belirtti.

Düzenleyici, incelemenin kritik doğasını vurgulayarak, sonucunun diğer davaları etkileyebileceğini belirtti. Bu nedenle, SEC tüm işlemlerde bir duraklatma talep etti ve bu süre zarfında kararın uygulanmamasını tercih ettiğini belirtti.

Ancak, SEC, Mahkemenin içeriden bir inceleme için hareket isteğini reddetmesi durumunda nihai kararı temyiz etme olasılığına da işaret etti.

SEC belgeyi, kripto endüstrisini kontrolü altına alma çabasında pes etmediğini gösteriyor. Gary Gensler başkanlığındaki düzenleyici, Binance ve Coinbase de dahil olmak üzere büyük kripto firmalarına karşı birçok hukuki işlem başlattı.

Ripple, Gelecek Hafta Yanıt Verecek

Ripple CLO, kripto ödeme şirketinin SEC mektubuna gelecek hafta yanıt vereceğini belirtti.

Alderoty, yanıtın ne olacağına dair ek bilgi sağlamadı. Ancak, finansal düzenleyicinin “henüz” itiraz hakkının olmadığını, bu nedenle bir “içeriden” itiraz hakkı talep etmek için izin istediklerini açıkladı.

Kripto avukatı Bill Morgan, Ripple’a SEC’i sert bir şekilde vurması ve Yargıç Torres’in hükmettiği farklı satış kategorilerini düzenleyicinin oluşturduğunu Mahkeme’ye hatırlatması için çağrıda bulundu.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.