Skip to main content

NITDA, NYSC sertifikalarını blockchain üzerinden yayınlamanın sahtekarlığa ve sahteciliğe karşı mücadelede yardımcı olacağını belirtti.

Nijerya’nın Ulusal Bilgi Teknolojileri Geliştirme Ajansı (NITDA), sahte sertifika düzenlemelerine karşı mücadele amacıyla Ulusal Gençlik Hizmet Birliği (NYSC) sertifikalarını blockchain teknolojisi ile yayınlamayı planlıyor.

Ajansın genel müdürü Yusuf Kashafu, ulusal bir blockchain uygulaması üzerine yapılan politika diyalogunda bu bilgiyi paylaştı. Kashafu, bu blockchain tabanlı sertifika doğrulama sisteminin geliştirilmesi hakkında konuşmak üzere NYSC’nin genel müdürü Yusha’u Ahmed ile iletişime geçtiklerini belirtti.

NYSC, Nijerya’daki genç üniversite mezunları için zorunlu bir yıl süren bir programdır. NYSC sertifikası ise Nijerya’da birçok işverenin, özellikle devlet dairelerinin işe alım kriteri olarak talep ettiği en aranan sertifikalardan biridir.

NITDA genel müdürü, blockchain teknolojisinin sertifika düzenlemelerinde yaşanan sahtekarlık ve sahtecilik sorunlarını ortadan kaldırabileceğine inandığını belirterek şöyle dedi:

“Blockchain’in gücünden yararlanarak, bireylerin, kurumların ve işverenlerin NYSC (National Youth Service Corps) sertifikalarının gerçekliğini kolayca doğrulamalarına olanak tanıyan güvenli, değiştirilemez bir sistem kurmayı hedefliyoruz.”

Öte yandan, bu yeni gelişme, ülkenin blockchain teknolojisini benimsemeye yönelik olumlu tavrıyla uyumlu bir şekilde ilerliyor. Nijerya hükümeti yakın zamanda Blockchain Ulusal Politikası’nı onaylarken, SEC varlıkların tokenleştirilmesine izin verme planları yapıyor.

Diğer Ülkelerin Blockchain Teknolojisi Çözümlerini Benimsemesi

Birçok ülke, belgeleri ve sertifikaları doğrulamak için artan bir şekilde blockchain teknolojisini benimsiyor. Teknolojinin değiştirilemez ve şeffaf doğası nedeniyle, birçok uzman bu teknolojinin kamusal bilgileri saklamak ve doğrulamak için kullanılmasını öneriyor.

Bir Hintli girişim firması olan Greenlakes, kullanıcıların toprakları hakkında güvenilir ve doğrulanmış bilgilere erişmelerini sağlayan bir blockchain çözümünü yakın zamanda piyasaya sürdü. Bu teknoloji şu anda Hint eyaleti Karnataka’da gayrimenkul kaydı için kullanılıyor.

Geçen yıl, Kolombiya da dahil olmak üzere birçok ülke, Ripple Labs ile ortaklıkla tapu kayıtlarını blockchain teknolojisi ile kaydetmeyi planlıyordu.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.