Skip to main content

Ripple, ikinci çeyrekte toplam XRP miktarının yaklaşık 45 milyon arttığını belirtti.

Ripple, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından şirkete açılan bir dava nedeniyle XRP işlemlerinin detaylarını çeyreklik raporlarından çıkarma kararı aldı.

31 Temmuz tarihli raporda, Ripple, SEC’in eyleminin şirketin çeyreklik raporlarının rolünü ve içeriğini bundan sonra yeniden değerlendirmeye zorladığını açıkladı. Ancak, firma şeffaflığa olan bağlılığını sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse da ayrı bir tweet’te bu yorumu tekrarladı ve şöyle dedi:

“Bu raporları, XRP varlıklarımıza dair gönüllü güncellemeler vermek için başlattık. Ne yazık ki, bunlar SEC davasında aleyhimize kullanıldı – ancak şeffaflığa olan bağlılığımızı sürdürmekte kararlıyız ama ileride biraz farklı görüneceklerini tahmin ediyorum.”

Kripto avukatı John Deaton, Ripple’ın 2017 yılından beri paylaştığı bilgileri bir özel şirket olarak sunmak zorunda olmadığını belirtti.

Ancak, Ripple’ın şeffaflığının, SEC’in şirket hakkında dolandırıcılık, manipülasyon ve yanıltıcı beyanlara ilişkin herhangi bir suçlamada bulunmasını engellediğini de ekledi.

İkinci Çeyrekten Çıkarımlar

En son XRP raporu, SEC ile Ripple arasındaki davada mahkeme kararını vurguluyor. Bu kararda, mahkeme XRP dijital varlığının bir menkul kıymet olmadığına karar vermişti.

Bu doğrultuda, Ripple yalnızca XRP token’ının ve Bitcoin’in (BTC) ABD’deki tek hukuki açıklığa sahip varlıklar olduğunu belirtti.

“13 Temmuz’da Mahkeme, XRP’nin kendi başına bir menkul kıymet olmadığına kesin bir şekilde hükmetti. XRP ve BTC, bu açıklığa sahip olan ABD’deki yalnızca iki dijital varlıktır.”

Ayrıca, kripto ödeme şirketi, SEC Başkanı Gary Gensler‘ın BTC dışındaki tüm kripto paraların menkul kıymetler olduğuna dair sık sık yaptığı iddiayı sorguladı.

Şirket, mahkeme kararının SEC’in bu konuda herhangi bir “gözdağı ve yanıltıcı bilgi stratejisi” kullanma ihtimalini ortadan kaldırdığını yazdı.

Ripple ayrıca, çeyrek içinde toplam XRP miktarının yaklaşık 45 milyon artarak 5.5 milyardan 5.55 milyara çıktığını açıkladı. Aynı zamanda, Ledger Escrow’daki toplam XRP miktarı 42.8 milyardan 41.9 milyara düşerek 900 milyondan fazla azaldı.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.