Skip to main content

Singapur’un MAS’ı, bireysel web3 projelerine ürünlerinin gerçek denemesini ve ticarileştirilmesini desteklemek için hibe fonu sağlayacağını belirtti.

Singapur Para Otoritesi (MAS), FinTech çözümlerini desteklemek, Web3 projelerini de kapsayarak, yenilenen Finansal Sektör Teknolojisi ve İnovasyon (FSTI 3.0) Programı kapsamında üç yıl boyunca yaklaşık 112 milyon dolar değerinde 150 milyon Singapur Doları taahhüt ettiğini açıkladı.

7 Ağustos’taki bir açıklamaya göre, MAS, bu fonun, İnovasyon Hızlandırma yolu dahil olmak üzere farklı kategoriler altındaki son teknoloji projeleri destekleyerek yeniliği hızlandırmayı amaçladığını belirtti. İnovasyon hızlandırma yolu Web3 projelerini kapsamaktadır.

Açıklamada, bireysel web3 projelerine, gerçek deneme ve ticarileştirilmesini desteklemek için hibe fonu sağlanacağını belirtildi. Ayrıca şunlar eklendi:

“MAS, Web 3.0 gibi yeni teknolojilerden ortaya çıkan yenilikçi FinTech çözümlerini desteklemek için endüstriyle ortaklık kurmanın önemini kabul ediyor.”

Diğerleri, şirketlerin risk sermayesi (CVC) birimleri gibi, 2 milyon Singapur Dolarına kadar finansmanın tadını çıkarırken, çevresel, sosyal ve yönetişim (ESG) FinTech çözümleri 500,000 Singapur Dolarına kadar alacaklar.

Düzenleyici ayrıca yapay zeka ve veri analitiği (AIDA) benimsemesini desteklemeye devam edeceğini ve düzenleme teknolojisi (RegTech) benimsemesini teşvik edeceğini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“MAS, daha küçük finansal firmalarda AIDA benimsemesini teşvik edecek ve RegTech çözümleri edinmek isteyen dijital olarak olgunlaşmamış firmaların ihtiyaçlarını destekleyecektir.”

Konuyla ilgili olarak MAS’ın yönetici direktörü Ravi Menon, FSTI programının 2015’teki başlangıcından bu yana Finansal Sektör Kalkınma Fonu’nun çeşitli inisiyatiflere 340 milyon dolar ödül verdiğini, fintech sektöründe önemli bir artışa neden olduğunu belirtti.

Menon, FSTI programının, Tayland ile sınır ötesi ödeme yapılmasına olanak tanıyan büyük bir ödeme inisiyatifi de dahil olmak üzere dikkate değer projelerin büyümesine yol açtığını belirtti.

MAS’ın bu hamlesi, Temasek gibi diğer önemli Singapur finansal kuruluşlarından farklı bir yaklaşım gibi görünüyor. Temmuz ayında, Temasek’in baş yatırım sorumlusu Rohit Sipahimalani, FTX kripto borsasındaki yatırımından kaynaklanan kayıpların da gösterdiği gibi şu anki değişken düzenleyici ortam nedeniyle kripto şirketlerine yatırım yapmaya karşı temkinli bir tutum sergiledi.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.