Skip to main content

Ripple’ın başkanı, dijital varlıklar için düzenleyici durumuyla ilgili olarak ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nu (SEC) eleştirdi.

Ripple CEO’su, mahkeme kararını temyize etme niyetini açıkladıktan sonra federal düzenleyiciyi şiddetle eleştirdi.

Geçtiğimiz haftanın sonunda, SEC, Yargıç Torres’in perakende tüccarlara satılan XRP’nin bir menkul kıymet olmadığına dair verdiği kararın “gözden geçirilmesi” gerektiğini açıkladı. Bu, mahkeme kararına temyiz etme niyeti olarak algılandı ve davayı daha da uzatmak olarak yorumlandı.

23 Temmuz’da Garlinghouse, bireysel yatırımcıları koruma konusunda önemli bir konunun ortaya çıktığını belirterek şunları ekledi:

“SEC, yasal yargı yetkisi olmadığı halde kripto dünyasında polis rolü oynayarak bu karışıklığı yarattı.”

SEC, Tüketiciyi Korumuyor

Ripple yöneticisi, tüketicilerin “iflas mahkemesinde çantada keklik” bırakıldığını ve SEC’nin basın toplantıları düzenlemeye devam ettiğini belirtti.

Garlinghouse, bir Yargıca yasayı sadakatle uygulamak için suçlamakta “saçma” olduğunu ekledi.

“Herkes biliyor ki, net kurallar sağlamak ve perakendeyi korumak için ilerlemenin tek yolu yasama yolu, daha fazla düzenlemeye dayalı değil.”

Bu düşünce, birçok sektör uzmanı ve ABD milletvekili tarafından yankılanmış ve SEC’nin yargı yetkisini aşarak düzenlemeyi uyguladığı iddia edilmiştir.

17 Temmuz’da SEC Başkanı Gary Gensler, mahkeme kararından “hayal kırıklığı” duyduğunu ifade etti. Kripto sektörüne yönelik düzenleme faaliyetlerine son vermeyeceklerini ekledi.

“Uyum sağlamayan firmaları uyuma getirmeye devam edeceğiz,” dedi.

XRP Düşüşte

Ripple (XRP) olumlu karar haberinin çıkmasıyla %80’den fazla yükseldi. XRP, 20 Temmuz’da 0.95 dolarla on beş ayın en yüksek seviyesine ulaştı, ancak o zamandan beri geriledi.

Hafta sonunda, bu sınır ötesi kripto para birimi %7.5 düştü ve şu anda geçen haftanın en yüksek seviyesinden %15 aşağıda işlem görüyor.

 

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.