Skip to main content

Mahkeme Ripple’ın adını kısmen temizledikten sonra, XRP’nin arkasındaki şirketin işlerin düzelmesini bekliyor.

Geçen hafta, 3 yıldır süren SEC ve Ripple arasındaki dava nihayet kısmen sonuçlandı.

Analisa Torres hakimi, bazı XRP birincil satışlarının menkul kıymet teklifleri olarak kaydedilmesi gerektiğini belirtse de, varlığın ikincil satışının lisanssız menkul kıymet olarak sayılmadığına hükmetti.

Tekrar İşbirliğine Açık

Dava hala duruşmaya gidebilir ve XRP’nin birincil satışları için finansal cezalar hala olabilir. Ancak, bu karar Ripple’ın XRP’yi para transferlerini kolaylaştırmak için kullanma konusunda adını temizledi, bu da potansiyel müşterilerin şirketle iş yapmaktan çekinmelerine ve en büyük müşterisi olan Moneygram’ı kaybetmesine neden oldu.

Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse, daha önce mahkemenin kararının şirketin yeniden yeni gelir elde etme yollarını izlemesine izin vereceğini belirtmişti.

Ayrıca, Garlinghouse bu çığır açan davayla ilgili sonucun sadece Ripple için değil, tüm sektör için faydalı olacağına inanıyor.

Ripple Sınır Ötesi İşlemlerle İlgili Anlaşmaları Araştıracak

Tozun yatıştığı şu anda, Ripple‘ın genel danışmanı Stu Alderoty, şirketin üçüncü çeyrekten itibaren yani sadece 2 hafta sonra yeni potansiyel müşterilerle görüşmelere başlayacağını açıkladı.

Alderoty’ye göre, Ripple Amerikan bankacılık sektöründeki firmalarla anlaşmalar yapmayı hedefleyecek. Hedef müşteriler arasında yurt dışında iş yapan bankalar ve ödeme işlemcileri bulunuyor, çünkü Ripple’ın XRP token’ı, alıcı tarafında ön-finansman gereksinimini ortadan kaldırıyor.

“Amerika’da finansal kurum müşterilerine veya potansiyel müşterilere en azından işletmelerinde yaşadıkları sorunları konuşmak için biraz rahatlık sağlayacağını umuyoruz. […] Umarız bu çeyrek, Amerika’da müşterilerle birçok görüşmeye yol açar ve umarız bu görüşmelerden bazıları gerçek işlere dönüşür.”

Ripple’ın gelirinin çoğunun iddia edilen şekilde ABD dışında oluştuğu bildiriliyor, ancak bu durum daha çok yasal sorunlar nedeniyle bir zorunluluk meselesiydi. Şimdi bu sorunlar büyük ölçüde ortadan kalktığına göre, Ripple tekrar güçlü bir şekilde ABD iş ortaklarına odaklanmayı amaçlıyor.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.