Skip to main content

Tether, ikinci çeyrekte fazla rezervlerinde $850 milyonluk bir artışla $3.3 milyara çıktığını bildirdi.

Stablecoin üreticisi Tether’in (USDT) ikinci çeyrek doğrulaması, Bitcoin (BTC) rezervlerinde $170 milyondan fazla bir artışı ortaya koydu, bu durum toplamı $1.5 milyardan $1.67 milyara çıkardı.

Artış, şirketin BTC alımlarıyla rezervlerini güçlendirme ve çeşitlendirme hedefiyle örtüşüyor. Mayıs ayında, Tether, net gerçekleşmiş işletme karının %15’ini bu öncü dijital varlık için kullanmayı planladığını açıklamıştı.

Buna karşın, şirketin değerli madenler, özellikle de altın rezervlerinde bir düşüş yaşandı, ilk çeyrekteki $3.39 milyardan yaklaşık $120 milyon düşerek $3.27 milyara geriledi.

Tether Fazla Rezervleri $3.3 Milyara Çıktı

Çeyrek dönem doğrulamasına göre, Tether, fazla rezervlerinde ilk çeyrekte kaydedilen $2.44 milyardan $850 milyon artışla $3.3 milyar bildirdi.

Firma, fazla rezervlerin, hissedarlara dağıtılmamış kârlar olduğunu ve bunların, çıkarılan USDT tokenleri için %100 rezervleriyle birlikte tutulduğunu belirtti.

Tether, Nisan ve Haziran 2023 arasında $1 milyardan fazla operasyonel kâr elde ettiğini ve bu durumun çeyrek dönem üzerinden %30’luk bir artışı temsil ettiğini ekledi.

Bu kâr, USDT’nin stablecoin pazarındaki hakimiyetini vurguluyor. Varlığın dolaşımdaki arzı $84 milyarlık yeni bir tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşıyor.

Tether Rezervleri Yüksek Likiditeye Sahip

Tether ayrıca rezervlerinin çok likit olduğunu belirtti, çünkü tüm yatırımlarının %85’i nakit ve nakit benzerlerinde bulunuyor.

Firma, ABD Hazine Bonoları ve Hazine tahvillerine olan doğrudan ve dolaylı maruziyetinin rezervlerinin $72.5 milyarını oluşturduğunu ekledi.

Çeyrek dönem karlarının $850 milyonunu fazla rezervlerde tutmanın yanı sıra, Tether geri kalanını $115 milyonluk bir hisse geri alımı ve enerji ile ilgili projelere yatırım yapmak için kullandı. Ancak, şirket enerji yatırımlarını konsolide rezerv raporuna dahil etmediğini belirtti.

Stablecoin üreticisi genel anlamda, 83.17 milyar dolarlık toplam borca sahipti ve bu borç tamamen çıkarılan tokenlerini temsil ediyordu. Öte yandan, toplam varlık değeri ise en az 86.49 milyar dolar seviyesindeydi.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.