Skip to main content

Bank of America’nın yeni raporuna göre, PayPal’ın yeni sabit coin’i PYUSD’nin yakın zamanda beklenen kabulu kaydetmeyeceği belirtildi. Rapor, artan rekabet ve yatırımcıların ilgisizliğini sebep olarak gösteriyor.

Raporda, finans devinin yeni sabit coin’inin dijital varlık topluluğu ve şirket için harika olduğunu, ancak  Tether (USDT) ve USD Coin (USDC) gibi rakiplerle başa çıkma konusunda zorlanabileceği belirtildi.

“Yatırımcılar, faiz oranları sıfıra yakın olduğunda faiz getirmeyen sabit coinleri, yani Tether (USDT) ve USD Coin (USDC)’i tutmaktan memnun olabilirler, ancak kısa vadeli oranlar %5’in üzerindeyken faiz getiren sabit coinler daha çekici hale gelebilir.”

PYUSD’ya yönelik ana eleştiri, şirketin rezervlerin getirisinden ziyade alternatif bir para kazanma stratejisi araştırması üzerine yoğunlaşması. Şirket, merkezi finans yapısını kullanarak sıkı bir pazar aracılığıyla benimsemeyi teşvik etmeyi planlıyor.

Banka, yeni fonksiyonalite eksikliği, cüzdan uyumluluğu ve işlem çifti eksikliği gibi sebeplerle PYUSD’nin gelecekte zorluklarla karşılaşabileceğini belirtiyor.

Banka analistleri Alkesh Shah ve Andrew Moss, çoğu yatırımcının hangi sabit coin’i tuttukları konusunda endişe duymadığını, çünkü bu coin’lerin genellikle güvenli ve erişilebilir olduğunu savunuyor. Banka, benimsemenin yavaşlayabileceği sonucuna varırken, PYUSD’nin PayPal ekosistemi içinde entegre olmasıyla müşteri deneyimini artıracağını belirtiyor.

PayPal, PYUSD’yi daha fazla merkezi finans kurumunun kripto paraları benimsemesi ve desteklemesiyle dijital varlık topluluğunun beğenisine sundu.

PYUSD, ilk olarak PayPal’da ve ardından Venmo’da mevcut olacak ve bu, büyük bir geleneksel finans şirketinden piyasaya sürülen ilk sabit coin olacak.

PYUSD Kendi Payını Kapabilir Mi?

Sabit coin pazarında, milyarlarca dolarlık piyasa değerine sahip olan USDT ve USDC gibi büyük oyuncular bulunuyor ancak bu pazarın, düzenleyici endişeler de dahil olmak üzere kendi içinde bazı sorunlarla karşı karşıya olduğu biliniyor.

Bank of America, PYUSD’nin zirveye doğru ilerlerken “blockchain teknolojisiyle etkinleştirilmiş varlık transferleri, ödemeler ve havaleler” gibi yeni alanlarda avantaj sağlayabileceğini belirtti.

PayPal’ın Başkan Yardımcısı Jose Fernandez da Ponte, şirketin sabit coin’inin, kripto ve fiat arasında bir köprü görevi görmesi, PayPal’daki sayısız satıcıyla entegrasyonu ve uyumlu düzenleyici uygulamalarıyla kullanıcılara değer katacağını ifade etti.

“Orada 120 milyar dolarlık sabit coin var ve burada bir pazar payı elde edeceğimizi bekliyoruz, ama aynı zamanda pastayı büyütmemize de yardımcı olacak.” 

Bernstein’ın bu hafta yayınladığı yeni bir araştırma, sabit coin pazarının önümüzdeki beş yıl içinde %2,140 artarak 2,8 trilyon dolara ulaşacağını öngörüyor. Eğer bu gerçekleşirse, PYUSD gibi yeni oyuncular artan taleple daha iyi performans gösterebilir.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.