Skip to main content

Yapay Zekâ (AI) etrafında oluşan heyecan birçok sektörü sarmış durumda ve dijital varlıklar sektörü bu teknolojiyi hızla benimsemeye hazır görünüyor.

Lightning Labs, bu alana adım atan son platform oldu. Bitcoin Lightning Ağı’nın arkasındaki ekip, Lightning ve AI geliştirici topluluklarının Bitcoin ile sorunsuz bir şekilde etkileşimde bulunmasını sağlamak için yeni bir geliştirici araç seti duyurdu.

Lightning Labs, Yapay Zekâyı Kullanıyor

Resmi blog gönderisine göre, yeni yayınlanan araç seti, OpenAI’nin ChatGPT gibi AI uygulamalarının Bitcoin ağıyla etkileşimde bulunmasına, kripto varlığını göndermesine, almasına ve tutmasına yardımcı oluyor. Lightning Labs, yeni araçların Lightning’e özgü bir kimlik doğrulama mekanizması olan L402 protokolü üzerine inşa edildiğini açıkladı. Ayrıca “Langchain” adlı popüler bir kütüphane de kullanıyor.

Firma aynı zamanda, mevcut faturalandırma paradigmalarından kaynaklanan yükselen dağıtım maliyeti sorununa dikkat çekti. Bu önemli noktayı Lightning ve L402 protokolünün ele almaya çalıştığını belirtti. Bu sayede, internete bağlı herhangi bir cihazı olan herhangi bir varlık, Bitcoin‘i anında alabilecek veya edinebilecektir. Lightning Ağı sayesinde, gizlilik korunarak yüksek hacimli ödemeler de gerçekleştirilebilecektir.

“Yeni LLM modelleri ile gelen yenilik dalgasından son derece heyecanlıyız. L402 protokolü ve LangChainBitcoin ile açık modellere açık bir ödeme sistemi kullanılarak erişilebilirlik sağlamak mümkün oluyor. Sonuç olarak, açık kaynak kazanacak ve biz insanlar ve ajanlar için daha büyük erişilebilirlik sağlamak için araçları sunmak için çalışıyoruz.”

LN Büyümesi

Yavaş bir başlangıca rağmen, Lightning Ağı kripto varlık şirketleri tarafından giderek daha fazla benimsenmektedir. Ölçülen BTC miktarına göre ölçeklendirme çözümü büyük bir büyüme kaydetmiştir. Son veriler, Lightning Ağı’nda şu anda 5.4 binden fazla BTC bulunduğunu göstermektedir.

Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.